Alzira exposa al diputat Andreu Salom la necessitat d’actuar a la Torre dels Coloms

0
306
Torre dels Coloms al fons

El diputat d’Administració del Patrimoni Andreu Salom visitarà este dissabte la Murta

La invitació ha sigut cursada per l’Associació Amics de la Murta encapçalada pel seu president Xavier Blasco

 

La regidora de Patrimoni d’Alzira Isabel Aguilar, i els regidors Gemma Alós i Fernando Pascual han mantingut una reunió de treball amb el diputat d’Administració de Patrimoni, Andreu Salom.

De l’encontre s’ha agafat  la intenció que el diputat realitze una visita al MUMA, Museu Municipal d’Alzira, el proper mes de gener.

Posteriorment s’han incorporat a la reunió quatre representants de l’Associació Amics de la Murta qui junt a la regidora de Patrimoni Cultural de la nostra ciutat, Isabel Aguilar, li han apropat la imperiosa necessitat d’actuar en la torre dels Coloms del cenobi de Santa Maria de la Murta, únic element de tot el conjunt monàstic que es manté en peu i que tal i conforme han determinat els tècnics es troba en un precari estat, després dels constants episodis de pluges torrencials que està patint la Vall de la Murta.

Este dissabte 21 de desembre, a les 11 del matí, el diputat visitarà el monestir després de la invitació que li han realitzat els membres d’Amics de la Murta, encapçalats pel seu president Xavier Blasco.

Isabel Aguilar com a regidora de Patrimoni Cultural ha manifestat al diputat que s’ha tornat a cursar una invitació a Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, convidant-la a visitar el monestir. A la invitació s’ha adjuntat l’informe tècnic realitzat al cenobi.

Aguilar ha manifestat que a la Consellera li se vol transmetre la necessitat d’accelerar  les obres de consolidació i posada en valor d’un dels elements patrimonials més destacats de la ciutat d’Alzira, la torre dels Coloms.