El reglament de l’Agència Antifrau impedix a Llinares acceptar la Insígnia d’0r d’Alzira

0
197
Joan Llinares Director de l'Agència Antifrau

Joan Llinares no accepta la Insígnia d’Or de la Ciutat a causa de les seues responsabilitats actuals

 

La categoria d’Activitats Diverses queda finalment deserta

 

Alzira, 10 de desembre de 2019.- La setmana passada l’Ajuntament va anunciar les persones i entitats  que seran guardonades amb la Insígnia d’Or de la Ciutat 2019.

 

En la categoria d’Activitats Diverses, la persona acordada per la Junta de Portaveus va ser Joan Llinares, que actualment exercix la direcció general de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció.

 

Una vegada notificada la distinció per l’alcalde, el mateix guardonat va adreçar un escrit a l’Ajuntament per a explicar els motius de la seua renúncia:

 

Per a mi és un gran honor haver estat nominat amb una menció tan representativa de la meua estima ciutat d’Alzira. No obstant això, he reflexionat molt profundament i he arribat a la conclusió que a molt pesar meu no dec acceptar la insígnia ateses les meues responsabilitats actuals per l’aplicació de l‘article 65 del Reglament de Funcionament i Règim Interior de l’Agència, que diu:

 

Per a garantir aquesta independència el règim del seu personal està sotmés a uns principis d’actuació en matèria de deures i incompatibilitats i en concret a l’obligació de guardar imparcialitat i neutralitat política, ideològica i religiosa i li està prohibit acceptar  tractes de favor, privilegis o qualsevol altre premi”.

 

Tot i això, la carta finalitza amb la següent afirmació: “Si un dia, quan estiga desproveït de responsabilitats i siga un senzill ciutadà, la ciutat d’Alzira considera que seguisc tenint els mèrits pels quals he sigut nominat a la Insígnia d’Or, serà per a mi un gran honor acceptar-la. Amb agraïment, una forta abraçada”.

 

Finalment, la Junta de Portaveus va decidir ahir que la categoria d’Activitats Diverses quede deserta.