La Ribera Alta guanya el Torneig Mancomunitats de raspall

0
135

El trinquet de Xeraco ha acollit este diumenge la resolució del títol de la primera edició del Torneig Mancomunitats en la modalitat de raspall. Els campions han estat els representants de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Vercher, Sanchis i Lorja, que han superat per 30-10 a l’equip de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, amb Marrahí, Canari i Ibiza.

El resultat és prou folgat per a tractar-se de la disciplina del raspall, però la final ha transcorregut igualada. Tant és així, que el trio derrotat ha deixat escapar quatre jocs molt favorables, dos d’ells amb val i 15 i dos més amb val-30, en moments claus de la partida.

La regularitat ha marcat l’actuació de la formació de la Ribera Alta. La treta de Vercher ha estat una garantia, de quinze directe o d’afavorir les rematades de les línies capdavanteres. A més a més, el jove rest de Piles ha respost amb eficàcia quan els seus companys deixaven passar la pilota perquè la restada no era propícia.

Davant, Sanchis ha tornat a ser la referència, el martell que pega de manera diferent per l’ús de la mà esquerra, la mateixa que li permet cobrir la muralla i neutralitzar nombrosos intents de quinze dels rivals. I igual d’atent ha estat Lorja per a restar pilotades dirigides a la careta i per a acabar les que es quedaven franques en la zona pròpia dels punters.

En el trio de la Safor, Marrahí ha liderat el joc amb la seua contundència característica. Tant al dau com al rest era ell qui manava i distribuïa la feina, mentre que Canari i Ibiza han fet de gregaris, però tenint molta presència durant la partida. Este equip ha tingut les seues opcions, però ha pagat el fet de no concretar els quinzes claus així com errar algunes restades que han aprofitat els seus rivals per a rematar i fer el quinze.

Encara així, els bons intercanvis han estat constants i la intensitat molta, en una digna cloenda del Torneig Mancomunitats en el qual han participat sis equips representant a les mancomunitats de la Ribera Alta, la Safor i la Costera-Canal.

Abans de la partida, les autoritats presents al trinquet de Xeraco han lliurat uns detalls commemoratius als finalistes. En l’acte han participat el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Voro Femenia, l’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, i el vicepresident de la Fundació per la pilota valenciana, Josep Maria Cataluña.

 

Antes de la partida, las autoridades presentes en el trinquet de Xeraco han librado unos detalles conmemorativos a los finalistas. En el acto han participado el presidente de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, el presidente de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Voro Femenia, el alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, y el vicepresidente de la Fundació per la pilota valenciana, Josep Maria Cataluña.