La Via Verda connectarà Alzira i Carcaixent amb Tavernes en 2020

0
1150
El regidor Pep Carreres a l'inici del nou tram de la Via Verda que arriba al Pont de l'Estret
Un ciclista per la nova ruta a les rodalies de la Cova de les Meravelles

A punt d’obrir-se a ciclistes i vianants un nou tram que naix a la Cova de les Meravelles, punt on connecta el camí procedent d’Alzira

A la platja de Tavernes es podrà arribar en 75 minuts amb bicicleta elèctrica

Alzira gaudirà de dos opcions per connectar amb La Barraca d’Aigües Vives

La Via Verda que utilitza, bàsicament, la plataforma de l’antiga via del trenet connectarà Alzira i Carcaixent amb Tavernes de la Valldigna durant el pròxim any 2020.

Finançat per la Diputació i l’Ajuntament d’Alzira, s’ultima estos dies el tram que enllaça la zona de la Cova de les Meravelles amb el recorregut, recentment construït, procedent del pont de l’Estret que discurrix paral.lel a la carretera CV-50.

El punt d’inici de l’últim tram en construcció es troba a uns 500 metres del municipi de Carcaixent i al final del camí de la Cova de les Meravelles, que arranca al terme d’Alzira en la primera rotonda de l’Avinguda de la Ribera. Lloc on connecta amb l’anomenada Ruta del Colesterol i amb l’Anell Verd de la capital comarcal.

Mentre tant la Conselleria de Medi Ambient ha començat ja el tram, d’uns 2 km de llargària, entre l’Anell Verd d’Alzira i l’empresa Amcor junt a la part esquerra de la CV-50, des de la redona del Bingo, on comunica amb la Ruta del Colesterol, que s’obrirà a principi de la pròxima primavera. D’esta forma els vianants i ciclistes alzirenys gaudiran d’una doble opció per arribar a La Barraca d’Aigües, tant per la banda esquerra, com per la dreta de la carretera CV-50.

Del Portitxol a la Valldigna

També es troba molt avançat l’itinerari de l’antiga vieta, Carcaixent- Dènia, entre el Monestir de la Valldigna i el Portitxol, on s’aprofitarà un camí rural en direcció a la Safor, al que sols falta la senyalètica, per arribar primer a Simat i Benifairó i posteriorment a Tavernes de la Valldigna.

Ara bé el departament municipal de Medi Ambient d’Alzira, reconeix que la connexió ciclista Alzira-Carcaixent amb Tavernes, patirà en 2020 amb dos punts negres que tardaran algun que altre any en quedar resolts; el primer per creuar la carretera a les rodalies del Pont de l’Estrest, on es barallen dos possibilitats «en aeri o en soterrani». Mentre el segon punt negre, on la Via Verda deurà tornar a creuar la carretera per buscar el Portitxol, es troba a les rodalies de l’antiga estacioneta d’Aigües Vives.

La conselleria té previst construir una rotonda, en un periode de dos anys, però mentretant, i de forma provisional, «es farà una Gymkana amb la finalitat que els conductors, procedents de Tavernes, reduisquen la velocitat en este punt negre, per facilitar el creuament de la carretera als ciclistes, tot just a les rodalies de l’antic baixador ubicat davant del Monestir d’Aigües», segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

Carreres assegura que quan la Ruta Verda arribe, fins a Tavernes de la Valldigna, «es tardarà sols 1h i 15′ en anar en bicicleta eléctrica des d’Alzira a la platja de Tavernes».

Riberaexpress