Quaranta-un any de convivència en llibertat / Fernando Pascual

0
150
Fernando Pascual
Fernando Pascual

Hui 6 de desembre dia de la Constitució

Defensar la Constitució és defensar els preceptes legals que conté, i el PSOE espera fer-ho amb un govern al més prompte possible

El PSOE alzireny es felicita per aquests quaranta-un any de convivència en llibertat i democràcia en els quals el poble espanyol ha sigut el protagonista de la seua pròpia història. Fa quaranta-un any, després de quatre dècades privats de llibertat, els espanyols construïm el marc per a la convivència pel qual havien treballat diverses generacions de demòcrates: La Constitució de 1978.

Una Constitució oberta, capaç d’incloure a tots, d’emparar les diferents concepcions ideològiques i de permetre una efectiva alternança de governs de diferent signe. Una Constitució aprovada per un ampli consens, que va ser concebuda com a obra de tots i per a tots, que tots hem de defensar.

Els espanyols hem de sentir-nos orgullosos del camí recorregut des de llavors. En aquests moments tan difícils, amb l’avanç de l’extrema dreta intentant llevar-nos els nostres drets aconseguits en un procés consens en l’elaboració i discussió del text constitucional. Hui és un excel•lent motiu per a recordar que quan tots treballem units entorn d’unes metes compartides som capaces de superar grans dificultats.
Des del PSOE d’Alzira, considerem que una Constitució és, abans de res, un instrument de convivència, i consegüentment, és útil a la construcció d’una societat amable, estable i cohesionada, política, cultural, social, econòmica i institucionalment.

La Constitució de 1978 va ser fruit del que llavors es va dir consens. La nostra Constitució tenia la virtut de ser un lloc de trobada, prou oberta com per a permetre la convivència, possibilitar l’alternança i el pluralisme polític, i integrar la pluralitat de cultures de totes les nacionalitats que conformen la Nació Espanyola des de fa segles.

Però, sens dubte, l’estructura territorial de l’Estat s’ha configurat a l’Espanya moderna com el principal instrument per a fer possible l’Estat del Benestar, la seua construcció i consolidació.

Als Valencians ens ha vingut bé la Constitució i l’Autonomia, algo que ens ha permés fer polítiques de progrés, de proximitat, d’enteniment i solidaritat. En definitiva, polítiques que permeten fer de la convivència una realitat.

Els socialistes alzirenys considerem que aqueix model es el que reclamem per a Espanya,per alzira i per els Valencians.

Fernando Pascual Moscardo
President del PSOE d’Alzira