Antonio Costa: «La pluja ha sigut bona per als cítrics i roïna per als caquis»

0
550
Antonio Costa, president de la Sèquia Real del Xúquer en un camp de caquis

El president de la Sèquia Real del Xúquer, Antonio Costa, assegura que la pluja caiguda sobre el terme d’Alzira i la comarca «ha sigut beneficiosa per a la taronja i els tarongers i roïna per al caqui».

Pel que fa als cítrics les fortes precipitacions han sigut especialment beneficioses «per a les varietats tardanes com les clemenvilles, ortaniques, valencies i la nàvel-lane perquè incrementarà el seu calibre».

En canvi advertix Costa «l’excés d’humitat té un efecte molt negatiu sobre el caqui que és una fruta més sensible i que es traduix en taques negres sobre la pell que contribuix a la seua depreciació».

El màxim dirigent de la Sèquia lamenta que els efectes sobre el caqui de les pluges persistents, com és el cas d’esta setmana, no estiguen contemplats en Agroseguro què «sols compensa als productors en cas de patir una inundació» i afegix «no em sembla bé perquè la filosofia del segur no és altra que la de protegir al llaurador».

Or per a la Sèquia Real

Pel que fa a la Sèquia Real del Xúquer l’aigua caiguda «és or, perquè estarem aproximadament un mes i mig sense regar, es para el reg per goteig i suposarà un estalvi impresionant». Hi ha un «però» que les precicipitacions més importants no hagen caigut sobre la capçalera del riu, donat que «les preses de Tous i Alarcó es troben sols al 31% de la seua capacitat».Així mateix resaltat els beneficis que la DANA ha significat «per als acuífers i el medi ambient».

Sorprés, satisfet i agraït

D’altra banda Costa s’ha mostrat «sorprés i molt content» en conèixer ahir, per l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, que la corporació municipal ha decidit concedir-li la insígnia d’Or de la ciutat el pròxim 30 de desembre data que la capital de la comarca commemora la conquesta de la ciutat per Jaume I, fa enguany 777 anys». Costa mostra, varies voltes en l’entrevista, la seua «gran satisfacció pel reconeiximent municipal», així com el seu «agraïment» a tots els membres de la corporació local.

Riberaexpress