La taronja protagonista de la programació nadalenca d’Alzira

0
667
Durant molts anys hi havien a les principals entrades d'Alzira un cartells on es llegia "Alzira, patria y lonja de la naranja"
Un collidor alzireny en un camp de taronges d’Alzira

Cinc segles després que Alzira començara a cultivar i a comercialitzar els cítrics, les autoritats i algunes entitats locals s’han decidit, per fí, a organitzar activitats destinades a reconèixer la seua rellevància econòmica i a tirar-li una maneta perquè puga reviscolar, després d’entrar en una evident decadència fa ja alguna dècada

L’ampla programació nadalenca organitzada enguany pel consistori, contempla, per primera vegada, «l’Espai Taronja», destinat «a fer valdre el nostre producte autòcton i a reivindicar la importància que ha tingut i té per a la comarca».

Xerrades i manifest

Del 18 al 21 d’este mes la taronja tindrà un protagonisme especial en estos nadals, tant al carrer com en la gastronomia, a més de en dos xarrades amb les que especialistes aboradarn les seues principals problemàtiques. A més està prevista la lectura d’un Manifest en Defensa de la Taronja i del Camp Valencià, que correrà a càrrec de l’actor alzireny, Àlex Gadea.

La programació és molt completa i entre les activitats, quearrancaran el dia 18, cal destacar la decoració temàtica que faran els comerciants del carrer Hort dels Frares i de l’àrea comercial Dr. Ferran. Hi haurà un quiosc taronja on serviran suc natural, menús taronja en els restaurants All Negre, El Caramelito, la Casa de los Duendes, Saó i  Camí Vell, tardeo taronja, mercat ecològic, taller de degustació de preparats amb taronja.

Tallers i recorreguts a peu i en bici

També un taller taronja-chef de cuina, un documental sobre els cítrics, danses i música valenciana, un premi al millor aparador decorat amb temàtica citrícola, junt a un taller de cóctels de cítrics, una Volta en bici fins l’hort de la Casella on es donaran als participants mandarines i taronges ecològiques i, fins i tot, un recorregut pel modernisme de l’època d’esplendor de la taronja programat per al dissabte 21.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ COMPLETA 👇👇👇

http://www.alzira.es/…/2…/12/ALZIRA_VIU_EL_NADAL_trazado.pdf