Carlet enllestix actuacions d’urgència contra el morrut roig

0
299

El repunt del morrut roig a les palmeres obliga l’Ajuntament a realitzar actuacions d’urgència

Al llarg dels pròxims dies, l’empresa responsable de l’arbrat i els jardins de Carlet encetarà actuacions d’urgència per tal de tallar l’afecció del morrut roig en prop de 40 palmeres de la població. Les intervencions suposaran llevar totes les fulles i inocular el remei al tronc, per la qual cosa, durant un temps, hauran d’estar semitallades fins que broten les noves fulles una vegada curades.

Estes actuacions d’urgència estan causades per un augment de població del morrut de les palmeres, tot i que els tractaments actuals han aconseguit frenar-ne el risc, no han acabat amb ell. Ara es tracta de posar en marxa altres tractaments més efectius, per tal d’evitar una afecció major que puga derivar en altres conseqüències.

Actualment, Carlet compta amb 1.210 palmeres de les quals el 3 % estan afectades pel morrut.  A més d’estos tractaments d’urgència, també s’ha encomanat un estudi per tal de conéixer les conseqüències que pot tindre l’aparició en alguns exemplars de clevills que, en el cas de les espècies altes, puguen derivar en problemes d’estabilitat.

Des de la Regidoria de Serveis Públics, la seua responsable, Maria Josep Ortega, explica que els problemes que presenta el morrut ens empenten a estudiar un nou pla per a diversificar l’arbrat dels jardins i parcs de Carlet, a a fi d’anar introduint espècies de jardineria que siguen més idònies i adaptades a cada espai concret, siga plaça, parc o carrer.