Hem d’acabar amb la Sida / Fernando Pascual

0
271

Un any més, l’1 de desembre, es commemora el Dia Mundial de la Sida

Des del PSOE d’Alzira, ens sumem a la commemoració del Dia Mundial de la SIDA, dia impulsat per Nacions Unides per a actuar, sensibilitzar i recordar que la lluita contra aquesta pandèmia global causada per la infecció pel VIH continua sent imprescindible.

El lema i la reflexió d’enguany té a veure amb les comunitats de persones amb el VIH, grups de població clau, persones amb el VIH, juntament amb educadors, treballadors socials i professionals sanitaris, organitzacions de la societat civil, societats científiques, etc.

Des del PSOE donem suport i coincidim amb els objectius de Nacions Unides, hem d’acabar amb la sida com una de les prioritats per a la salut pública, és un dret de les persones que només es podrà fer realitat fent que l’atenció de qualitat estiga accessible i disponible per a tots i totes, sense exclusions.

Per aquestes raons, entre altres, quan arribem al Govern en 2018 una les nostres primeres mesures va ser recuperar la sanitat universal per la qual tant hem lluitat. També visibilitzem el Pla Nacional sobre la Sida i nomenem a una nova directora per a impulsar les seues accions des del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Les dades, tant mundials com els del nostre país, ens indiquen que no hem de baixar la guàrdia: en 2018, 37,9 milions de persones viuen amb el VIH a tot el món, la xifra més alta de la història, però s’estima que una quarta part no sap que té el virus.

Avancem en drets en poc temps i eliminem les restriccions en l’accés a l’ocupació pública i la funció pública de les persones amb el VIH a la fi de l’any passat, una rectificació reivindicada pels col·lectius que assumim i vam fer realitat.

Finalment volem manifestar el nostre agraïment i reconeixement de tots els professionals sanitaris en la seua labor diària, els moviments socials de les organitzacions sanitàries, dels col·lectius ciutadans i les organitzacions socials que continuen lluitant incansablement des de fa dècades.

Hui també volem tindre un record emotiu per al nostre company Pedro Zerolo que va tindre un compromís decidit amb aquesta lluita com a ambaixador de les Nacions Unides sobre el VIH/sida (ONUSIDA).

També hem de recordar als milions de persones que van perdre la seua vida per aquesta malaltia, la seua pèrdua ens fa treballar pel futur de les persones que hui dia viuen amb el VIH, i sempre ho farem de manera positiva.

Fernando Pascual Moscardó

President del PSOE d’Alzira