El dilluns arranca amb alerta taronja a la Ribera i sud de València

0
288
Alerta taronja durant tot el dilluns a la Ribera
Alerta taronja fins el dimarts

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat este matí l’avís taronja per a tot el dia de hui en la comarca de la Ribera. Podran produir-se fins a 100 litres/m2 en 12 hores. Per a demà dimarts i el dimecres també tenim activiats avisos grocs.

La formació d’una DANA que està situada per la zona del Marroca afavorirà que l’atmosfera estiga molt inestable estos dies i que les pluges puguen acumular quantitats importants de precipitació. Compte i eviteu desplaçaments innecesaris per carretera i sobretot sentit comú.

Esta passada nit ja han començat les primeres pluges a afectar a molts punts del nostre territori, especialment a la comarca de la Safor on, en alguns punts con la Font d’En Carròs ja portaven acumulats a primeres hores del matí més de 70l/m2. Han sigut pluges de no molta durada, elevada intensitat i en forma de tronada (amb aparell elèctric).

I així seguirà el dia, les precipitacions continuaran afectant a molts punts del territori, entre ells la Ribera del Xúquer, però especialment a les comarques de València i Alacant, sobretot la Safor i la Marina on presentaran més persistència. Les temperatures s’han desplomat i l’ambient serà de rigorós hivern, amb sensacions tèrmiques molt baixes que contrastaran amb l’ambient més primaveral d’esta setmana passada.

Respecte al vent, entrarà entre llevant i gregal, amb ratxes moderades en general, que seran més fortes en el mar (àrea del golf de València), cosa que afavorirà la formació d’un duríssim temporal marítim entre demà dimarts i el pròxim dijous, amb mar grossa i ones d’entre 4 i 6m d’alçada en Castelló i València (al litoral alacantí oscil·laran entre els 3 i 4m).