Presenten a La Barraca d’Aigües Vives les 11 ciclorutes de la Ribera

0
321
Ruta ciclista pròxima al pont de l'Estret
Assistents a les jornades en La Barraca

El Consorci de la Ribera organitza les I Jornades de Cicloturisme Ribera de Xúquer que estan celebrant-se a La Barraca

L’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera, dins del seu Pla de Dinamització i Governança Turística, ha organitzat les I Jornades de Cicloturisme Ribera de Xúquer amb la finalitat de presentar les onze ciclorutes que s’han dissenyat i que recorren diversos municipis de la Ribera de Xúquer, així com mostrar la recuperació del traçat de l’Antic Trenet com a via verda.

Les I Jornades de Cicloturisme Ribera de Xúquer que estan celebrant-se a La Barraca d’Aigües Vives servixen per a presentar les onze ciclorutes dissenyades que recorren diversos municipis de la comarca i per a mostrar la recuperació del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dènia, com a Via Verda.

Possibilitats de la bicicleta

Estes jornades, organitzades per l’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera, pretenen ser una cita anual per a reflexionar sobre les possibilitats que «s’obrin, de la mà de la bicicleta com a vehicle per al desenvolupament turístic de la Ribera».

Hui s’han celebrat una sèrie de ponències presentades per Turisme – Comunitat Valenciana, la Diputació de València, Camins Naturals, l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril i l’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera. Així com una taula redona en la que han intervingut operadors públics i privats del sector del cicloturisme.

Per a demà dissabte està programada una eixida representativa de la Xarxa Cicloturista Ribera de Xúquer.

El regidor de Medi Ambient Pep Carreres, ha manifestat a Riberaexpress que el cicloturisme, «a diferència del turisme clàssic, no està destinat per a les mases, sinò que es respetuòs amb el medi ambient, a més de comptar amb criteris de sostenibilitat i de defensar els recursos naturals, al temps que implica una activitat econòmica qué crea llocs de treball».