L’oposició de Carcaixent rebutja els insults a l’alcalde i a l’equip de govern

0
452
Ana Calatayud portaveu d'UnitsxCarcaixent

La portaveu de la formació UnitsxCarcaixent Ana Calatayud, ha rebutjat els insults que va patir, anit, tant l’alcalde, Paco Salom, com altres membres de l’equip de govern; «foren quatre exaltats que nosaltres no aprovem en absolut el seu comportament«.

Calatayud reconeix que el seu partit, junt el PP i Ciutadans havien convocat la concentració veïnal davant el plenari, al temps que promogueren la campanya de pegada de cartells en balcons i portes de tot el municipi «per a mostrar la seua disconformitat per l’increment de l’IBI aprovat, recentment, pel govern local».

Increment de les retribucions

Un increment, que segons l’oposició, suposa «una mitjana del 18%» i que a més «augmentaren el tipus impositiu en 13,5 punts, passant de 0,74 al 0,875», explica Calatayud a Riberaexpress. La protesta està basada també «en l’increment de les retribucions del govern en 200.000 euros». L’oposició havia presentat al ple d’anit, una moció amb la que reclamen «el manteniment dels anteriors salaris, però com havia dit Salom, tot pacte costa diners».

La dirigent d’UnitsxCarcaixent critica que «en esta legislatura hi han el doble d’alliberats que en el govern anterior, amb tres regidors a temps complet, a més de l’alcalde, un regidor amb 10 hores i dos assessors nous».

1 milió més de recaptació

PP,Cs, i UnitsxCarcaixent demanen qué «els salaris siguen els mateixos que s’aprovaren l’any 2015» i critiquen que l’Ajuntament recaptarà en  2020 «un milió d’euros més que enguany, quantitat que deixarà de circular pel poble».

Calatayud considera qué s’ha rebaixat prou el deute durant l’anterior legislatura; «ara és algo superior als 10 milions d’euros» i qué «amb l’amortització d’uns 2,5 milions, baixarà el deute fins el 8 milions». I per tant no entenen perquè els veïns han de pagar un milió més; «no està justificat, també perquè l’exercici anterior hi hagueren 4 milions de superàvit».

Ana Calatayud assegura que «lamenta profundament els insults», però incidix en qué «la majoria dels manifestants protestaren de forma molt correcta».