L’alcalde de Carcaixent i l’equip de govern eixiren anit del plenari camuflats en un vehicle policial davant la protesta veïnal

0
602
Nombrosos veïns es concentraren a les portes de l'Ajuntament
Els manifestants ompliren l’interior de l’Ajuntament

Més de 500 persones entre els que hi havien dins i a les portes de l’Ajuntament participaren en la protesta

L’alcalde Paco Salom manifesta que demanaran responsabilitats penals i polítiques pels fets

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i tot l’equip de govern local va tindre que eixir, anit, camuflat en un vehicle policial per la porta de darrere, després de suspendre el ple, davant la massiva presència de veïns que protestaven per l’increment del 18% de l’IBI, aprovat recentment.

Salom va suspendre el ple, després de nombroses advertències i d’un recés, davant els crits de protesta de les persones que no sol omplien el saló de sessions, sinó els accesos a més del que estaven concentrats a les portes de la Casa Consistorial.

L’alcalde, junt la portaveu socialista Sara Diert i el membre del Grup Mixt Juan Albert, van concentrar la major part de les protestes i insults; «anem a matar-vos, fills de…, lladres», en un plenari on anava a aprovar-se les retribucions dels 21 membres de la corporació local. Mentre al carrer s’escoltaven, segons membres de l’equip de govern, crits de; «Viva Franco, Viva España i Viva Cristo Rey» i on entre els veïns indignats s’havien colat algún que altre membre de Vox dels pobles dels voltants. Altres testics desmentixen estos crits i asseguren que només cridaven «alcalde dimissió».

Responsabilitats

Per a la suspensió del plenari i desatllojatment de la gent concentrada a l’interior de l’Ajuntament, la Policia Local va requerir l’ajuda de la Guàrdia Civil.

L’alcalde de Carcaixent ha qualificats els fets «d’intolerables» i fins i tot ha manifestat que el govern local «exigirem responsabilitats d’àmbit legal i polític perquè tot no val«.

Els tres partits de l’oposició, PP, UnitsxCarcaixent i Ciutadans, segons l’equip de govern havien fet una crida als ciutadans amb megafonia, per tal que assistiren al plenari de hui a mostrar el seu descontent per la pujada de l’IBI. Fins i tot, en molts balcons, s’instal.laren lletrers de «ES VEN», per considerar molt exagerat l’increment aprovat amb els vots contraris de l’oposició.