La Ribera ha atés enguany a uns 700 nous pacients menors de 18 anys per trastorns mentals

0
189

El Departament de Salut de la Ribera celebra la seua IV Jornada de Promoció i Prevenció en Salut Mental

 

  • 120 professionals sanitaris i educatius es reuniren ahir a Sueca per posar en comú estratègies que els permeten vetllar per la salut mental de xiquets i joves

 

  • En els primers nou mesos de 2019, la USMIA de la Ribera ha atès un total de 668 nous pacients menors de 18 anys

 

Alzira (21.11.19). Un total de 120 professionals de l’àmbit sanitari i educatiu s’han reunit hui a Sueca per a posar en comú estratègies que els permeten vetllar per la salut mental de xiquets i joves. Ho han fet en el marc de la IV Jornada de Promoció i Prevenció en Salut Mental, organitzada pel Departament de Salut de la Ribera.

 

La Jornada ha estat inaugurada pel coordinador de l’Oficina de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, depenent de la Conselleria de Sanitat, Juan Francisco Pérez, qui ha estat acompanyat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la gerent de el Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, i el cap de Servei de Psiquiatria del Departament de Salut, José Enrique Romeu.

 

Segons ha destacat Liliana Fuster, «l’abordatge de la salut mental infantojuvenil no és un tema trivial, ja que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que 1 de cada 5 xiquets i adolescents pateixen problemes emocionals, de desenvolupament o del comportament i que 1 de cada 8 té un trastorn mental».

 

En este sentit, cal destacar que, durant els primers nou mesos de l’any 2019, la Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent (USMIA) de el Departament de Salut de la Ribera ha atès un total de 668 nous pacients menors de 18 anys per trastorns mentals, sent el diagnòstic més habitual alteracions emocionals i de la conducta, com ansietat, trastorns adaptatius, dèficit d’atenció amb hiperactivitat, obsessió o trastorns de l’alimentació.

 

Segons ha destacat Liliana Fuster, «la salut mental de xiquets i adolescents condicionarà l’adult que puguen arribar a ser; d’ací, la importància de detectar, prevenir i tractar possibles problemes des de les edats més inicials, sent l’escola, en col·laboració amb les institucions sanitàries, l’àmbit més idoni per fer-ho».

 

Així, «la importància d’esta Jornada és que, a través d’ella, els assistents podran conèixer, identificar i adquirir les estratègies que els permetrà protegir la salut de xiquets i adolescents», ha afirmat Fuster.

 

Guia de Prevenció i Promoció de la Salut Mental a l’Aula

 

En este sentit, la Jornada que s’ha celebrat hui a Sueca, ha servit de marc per a presentar la ‘Guia de Prevenció i Promoció de la Salut Mental a l’Aula’, editada pel Departament de Salut de la Ribera, i que «és fruit de la feina coordinada entre el Servei de Psiquiatria del Departament de Salut amb l’àmbit educatiu i de serveis socials de la comarca», ha assenyalat José Enrique Romeu.

 

L’objectiu d’esta Guia és el d’orientar el professorat en temes de prevenció i detecció precoç, establint mecanismes i circuits d’actuació coordinada entre els diferents professionals implicats en el treball amb menors.