Discrepàncies entre el govern d’Alzira i Amics de la Murta per l’ús del paratge

0
268
Xavier Blasco amb el president del Mancomunitat Txema Pelàez durant una visita a la Murta

La presència massiva de visitants en la Paratge de la Murta, especialment en les dades de Pasqua i en ponts com el del 9 d’Octubre i altres preocupa a la regidoria de Medi Ambient d’Alzira que elaborà un Pla d’Ús al final de la pasada legislatura i que està pendent de ser aprovat per la corporació municipal. Una preocupació que es troba determinada pel deteriorament de la zona i pel major risc d’incendi d’este emblemàtic paratge natural municipal.

Regular més que limitar

El director general de Prevenció d’Incendis, que va visitar ahir les actuacions realitzades per la conselleria al paratge, es mostrà partidari de «regular més que limitar», davant la dificultat «de posar-lio portes al camp». Encara que deisà clar que «és municipal» la competència de regular els usos del paratge Murta-Casella.

Hui l’Associació Amics de la Murta ha tornat a opsar-se a una possible prohibició d’accés a la Murta; «l’ajuntament ha d’invertir abans que prohibir«, ha manifestat en un comunicat el seu president Xavier Blasco.

Fundació Municipal

Esta organització demana que es dote el control d’accessos de personal qualificat que «faça complir les normes». Que aporte personal sanitari «per a actuar en cas de necessitat», així com personal de Protecció Civil per «evacuar el paratge en cas d’incendi». I a més ha recordat la seua reivindicació principal, que una Fundació Municipal siga «l’òrgan de gestió i finançament, qui decidisca, des del consens, les actuacions i activitats a realitzar en la Murta i les coordine».

El govern local té previst que el Pla d’Usos de la Murta-Casella siga aprovat, en breu, pel Consell de Medi Ambient i posteriorment, pel ple de la corporació local.