El circuit de la música valenciana Sonora arriba a l’Alcúdia

0
301

 

  • El músic de Montaverner presentarà les cançons del seu últim treball, Andròmina
  • L’Eix Radical és el nom de l’espectacle conjunt de la cantautora olivera i del duet alcoià
  • Sonora és una iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura amb la participació dels guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana

 

Sonora, el circuit de la música valenciana organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), arribarà a l’Alcúdia el divendres, 29 de novembre, amb les actuacions de Carles Pastor i el projecte conjunt de Clara Andrés i Júlia. El concert tindrà lloc a la Casa de la Cultura de la localitat de la Ribera Alta a les 22 hores i servirà perquè el vocalista de Montaverner presente el seu últim treball, Andròmina (LaCasaCalba, 2018). Així mateix, la cantautora Clara Andrés i el duet de dream pop Júlia posaran en escena el seu projecte L’Eix Radical.

 

Carles Pastor va celebrar en 2018 dues dècades de dèria musical amb la publicació del seu últim treball, Andròmina. Produït per Josep Pérez i Tony Garcia (Ona Nua Produccions), el repertori incideix en la línia conceptual del cantant de la Vall d’Albaida: històries de cada dia que arrepleguen un temps viscut amb un tall intimista i amb la poesia de fons. A més, les seues composicions porten la música d’autor a les vessants del blues, el pop i el mig temps del rock clàssic amb el suport d’una banda amb  instrumentistes experimentats com Nacho Villanueva (baix), Ivan Espí (guitarra elèctrica), Josep Pérez (bateria i veus) i Abraham Rivas (teclats).Andròmina va ser finalista en la categoria de millor disc de pop en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

 

D’altra banda, els assistents també podran gaudir amb L’Eix Radical, proposta conjunta de Clara Andrés i el grup Júlia, format per Estela Tormo i Lídia Vila. El projecte va nàixer al maig del 2018 arran de la gravació del senzill “Punt vernal” per al cinquè volum del disc HitsWith Tits, iniciativa que pretén donar visibilitat a artistes femenines. La seua fusió parteix d’un curiós i precís fenomen matemàtic i, musicalment, suposa emmarcar dues propostes artístiques dins d’un intercanvi de melodies i harmonies paral·leles. Així, les notes acústiques de la música d’autora i l’electrònica de sintetitzadors i pedals de guitarra conviden l’oient a submergir-se en un món d’atmosferes sonores. L’espectacle es va estrenar el passat 13 de juny al Palau de la Música de València.

 

El circuit Sonora

El circuit Sonora és una iniciativa de l’IVC que té com a objectiu crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tindran la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

 

Els concerts es van encetar el passat 10 de maig a Vilafranca amb Els Jóvens, guardonats pel millor disc, grup revelació i millor cançó en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. De moment, localitats com Gandia, Altea i Castelló han acollit els directes de Novembre Elèctric, PAVVLA, FruKatinka, Dani Miquel, Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló i Feliu Ventura. Després de la cita a l’Alcúdia, Sonora es desplaçarà a Sagunt el 21 de desembre amb les actuacions de Frida, ProzakSoup i JazzWoman. El circuit culminarà al mes de febrer de 2020.