Alzira lamenta l’endarreriment en un any de la construcció del Palau de Justícia

0
552
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez amb la consellera de Justícia Gabriela Bravo
Imatge virtual del futur Palau de Justícia d’Alzira
Agustin Ferrer Degà del Col.legi d’Advocats d’Alzira

L’alcalde Diego Gómez i el degà del Col.legi d’Advocats d’Alzira Agustin Ferrer, han lamentat que la construcció del futur Palau de Justícia de la capital comarcal s’haja endarrerit un any, segons recull el projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020.

Segons les inversions previstes per la conselleria de Justícia per al 2020 sols hi han consignats 116.600 euros, el que suposa qué l’inici de les obres començarà ja en el 2021, en el qué hi han consignats 8,2 milions d’euros, la mateixa suma prevista per al 2022, any en el qué està previst la culminació del desijat Palau Judicial que té un pressupost pròxim als 16,5 milions d’euros.

Dubtes de l’alcalde

«Ens han endarrerit l’acabat un any respecte a les previsions inicials» lamentava la primera autoritat local només contemplar els pressupostos de la Generalitat prevists per a’exercici del 2020. Gómez ha manifestat a Riberaexpress els seus «dubtes» sobre la promesa de la consellera de Jústícia Gabriela Bravo, «en qué el primer Palau a construir en esta legislatura seria el d’Alzira».

L’alcalde ha comparat amb els projectes de construcció i manteniment prevists a Elx, Vila-real i Paterna, «on sí que començaran les obres previstes el pròxim any», encara que són prou més modestes que les de la capital de la Ribera, entre 3 i 5 milions d’euros d’inversió en cadascú. I recorda qué «abans estava previst que el Palau s’inaugurara en el 2022».

Inversió ridícula per al 2020

En semblants paràmetres s’ha pronunciat hui el degà dels lletrats alzirenys Agustin Ferrer; «la suma de 116.000€ consignada per al pròxim any és ridícula i no permetrà iniciar la construcció fins al 2021». Ferrer ha recordat la «situació complicada i la falta de seguretat» que patixen els actuals jutjats i les nombroses ocasions en les qué «he vist en paper el projecte del Palau des de l’època en qué Pedro Grande era l’alcalde».

Arxiu en el soterrani

En estos últims anys s’han construït palaus judicials a distintes ciutats valencianes com Carlet i «ara veig qué en el 2020 tampoc hi haurà, ni tan sols, moviment de terres en el d’Alzira».Els directius del Col.legi d’Advocats han demanat a la consellera que l’arxiu previst en el soterrani de les futures instal.lacions s’instal.len en una de les plantes «davant la inundabilitat que presenta la parcel.la escollida en l’avinguda Luis Suñer».

Així com una Sala de Mediació i altra per als lletrats i el torn d’ofici «de major tamany que les projectades». Així mateix han reclamat a Bravo el funcionament, en el 2020, d’un Punt d’Encontre Familiar, donat que ara s’han de traslladar a Gandia «i com solen ser famílies d’escasos recursos es queden sense gaudir d’esta instal.lació», que també tindrà la seua ubicació en el futur Palau.

L’alcalde i el degà han demanat, recentment, una entrevista a la consellera Gabriela Bravo per tal «d’incloure una partida suficoent per al pròxim any que permitisca iniciar i accelerar les obres».

Riberaexpress