Un centenar de persones participen a les XV Jornades de Fibromiàlgia de la Ribera

0
192

Organitzades pel Departament de Salut de la Ribera i les associacions de pacients d’Alzira, Sueca, Almussafes i l’Alcúdia

 

Més d’un centenar de persones, entre pacients i professionals, s’han donat cita hui a Alzira per parlar de les últimes novetats al voltant de la fibromiàlgia, la malaltia més representativa de dolor crònic en la població.

 

Ha estat a les XV Jornades de Fibromiàlgia de la Ribera, organitzades pel Departament de Salut i les associacions de pacients de la comarca (Alzira, Sueca, Almussafes i l’Alcúdia). Les Jornades han estat inaugurades per la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic de la Conselleria de Sanitat, Isaura Navarro, que ha estat acompanyada del director mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, José Manuel Soler, i la subdirectora mèdica de l’Hospital d’Alzira, Pino Benavent, així com dels alcaldes d’Alzira, Sueca, l’Alcúdia i Almussafes, Diego Gómez, Dimas Vázquez, Andreu Salom i Antonio González, respectivament.

 

Més d’un miler de consultes en 2018

 

Cal destacar que el Departament de Salut de la Ribera és un dels pocs departaments de la Comunitat Valenciana que compta amb una Unitat de Fibromiàlgia amb una completa cartera de serveis.

 

En este sentit, esta Unitat es troba integrada en la Unitat del Dolor del centre hospitalari, cosa que millora la comunicació i els procediments entre les dues unitats i fa possible una atenció multidisciplinar dels pacients amb fibromiàlgia.

 

L’Hospital de la Ribera preveu tancar l’any 2019 amb més de 1.000 consultes ateses per esta malaltia durant enguany.