Alzira lliura els Premis Llegir i d’Innovació Educativa 2019

0
299
Guanyadors dels guardons de l'edició anterior

Alzira acull demà el lliurament del Premi Llegir i dels Premis d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira

 

L’acte, on es farà entrega d’un total de huit premis, tindrà lloc a les 18.45 h a la Casa de Cultura d’Alzira

 

La Casa de Cultura d’Alzira acull demà, a les 18.45 h, el lliurament del Premi Llegir 2019, del XIV Premi d’Experiències de Foment de la Lectura i del XXI Premi d’Experiències d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira. Es tracta de tres certàmens que pretenen potenciar les actuacions que s’estan portant a terme al territori valencià per a fomentar i consolidar l’hàbit lector i la innovació educativa.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura convoca anualment el Premi Llegir amb l’objectiu d’estimular la creació d’articles sobre la importància de la lectura. Aquest té una dotació econòmica de 500 euros per al guanyador o guanyadora, 300 per al primer finalista, i 200 per al segon, i premia tant articles publicats com inèdits.

 

Dins dels Premis d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira hi trobem, d’una banda, el d’Experiències de Foment de la Lectura, al qual opten els treballs que descriuen activitats que consciencien la població de la necessitat de llegir i que, al mateix temps, suggereixen estratègies, jocs i activitats capaços de difondre el plaer de la lectura.

 

Al d’Experiències d’Innovació Educativa, en canvi, s’hi presenten els treballs d’innovació educativa relacionats amb qualsevol àrea del currículum educatiu o bé amb una temàtica transversal relacionada amb l’educació en general i que potencien la creativitat de l’alumnat, així com el tractament i la difusió d’una educació en valors per a una adequada convivència i participació en societat.

 

De totes les experiències presentades, se selecciona un primer premi, dotat amb 800 euros, i un finalista, que rebrà 600 euros, en el cas del premi de foment lector. En l’altre hi ha tres categories, amb un premi de 800 euros cada una: Educació Infantil i Primària; Educació Secundària, i Educació Especial, EPA i Ensenyaments Especialitzats.