Esports i els clubs d’Alzira acorden instal.lar la tanca del circuit de cros més propera al Xúquer

0
331
Corredores en el tram del circuit de cross més conflictiu

El regidor d’Esports d’Alzira Fernando Pascual,  i els representants dels clubs d’atletisme locals han acordat traslladar la tanca metàl.lica iniciada per a tancar la Ciutat Esportiva JM Aspar molt més pròxima al riu Xúquer respectant l,actual traçat del circuit de cros.

Però este canvi deurà ser autoritzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que va donar el vist i plau al traçat de la tanca iniciat per l’Ajuntament. El govern local considera que deu haver un accés per al port de piragüisme que es troba en este tram que serà connectat amb el passeig fluvial que ara finalitza en el Recinte Firal.

Seguretat

Pascual ha explicat en la reunió d’esta vesprada el motiu principal del tancat, qué no és altre qué «el de la seguretat per evitar la responsabilitat patrimonial municipal». I s’ha compromés amb els dirigents dels clubs a demanar a la Confederació l’autorització del canvi de traçat. «No farem res que no estiga consensuat amb els usuaris del circuit» ha assegurat el responsable de l’àrea municipal d’Esports a Riberaexpress, qué tot i aixó insistix en qué «es tracta d’una situació anòmala que les instal.lacions de la Ciutat Esportiva estiguen sempre obertes sense cap control d’accés».

Reunió positiva

El projecte de la tanca metàl.lica contempla plantar enradederes i setos «que disimulen l’impacte de la tanca». Projecte que va unit a l’obertura de les instal.lacions, a partir del pròxim diumenge, de tots els festius i diumenges des de les 8 a les 21 hores, mentre els laborables l’obertura s’allarga fins les 23 h. Pascual ha qualificat com «positiva» la reunió en la que ha demanat disculpes als representants de l’atletisme local per no haver.los consultat prèviament.