Medi Ambient invertix 354.000€ en el carril bici d’Alzira a Amcor

0
319
Ruta del colesterol
El nou carril bici tindrà 2 km de llargària

Un nou carril bici enllaçarà la ciutat amb el polígon industrial d’Amcor

 

Esta setmana han començat les obres d’execució de l’accés de mobilitat sostenible amb carril bici i zona de vianants que connecta la ciutat d’Alzira amb el polígon industrial situat al quilòmetre 18 de la CV-50. En l’actualitat, l’únic mitjà disponible que permet l’accés al polígon industrial des d’Alzira és el trànsit rodat a través de la redona situada enfront de l’empresa Amcor que dona accés a la ciutat, on es creuen la CV-50 i la CV-572 procedent de Carcaixent.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, la regidora d’Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés i els tècnic dels departaments municipals visitaran la pròxima setmana les empreses Amcor i MM Packaging, per a explicar els projectes i conèixer de primera mà l’inici de les obres.

Alternativa al transport motoritzat

El projecte dota d’una nova forma d’accés al polígon industrial per via ciclista atenent així les necessitats mediambientals pròpies dels nostres temps en matèria de mitjans de transport ecològics per a l’accés a les àrees de treball. “Dins del Pla de mobilitat de l’Ajuntament, tenim com a objectiu facilitar la comunicació i accessibilitat als polígons industrials, oferint alternatives al transport motoritzat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

Connexió amb la Ruta del Colesterol

Actualment les poblacions de Carcaixent i Alzira ja es troben connectades mitjançant un carril bici que discorre en paral·lel a la carretera CV-572. Este projecte enllaçarà amb el carril bici esmenat al punt del carrer Fracà, on se substituirà una banda d’aparcament pel carril, fins a la rotonda, de l’encreuament amb el carrer Gandia i l’accés al següent polígon industrial. El projecte continuarà el seu recorregut pel carrer dels Campaners dissenyat amb carril bici bidireccional, una via de circulació de sentit únic i una banda d’aparcament en cordó.

Les actuacions a realitzar són:

– Entroncament del carril bici projectat amb el carril bici existent.

– Adequació d’un pas per a vianants en la CV-50 paral·lel a l’encreuament ciclista en l’extrem oest de la rotonda.

Pel que fa a este segon punt, els treballs consistiran a dotar a l’encreuament existent d’una vorera, per distingir així una superfície per a pas per als vianants de la ja existent destinada a l’encreuament de ciclistes. A més, s’ha previst la incorporació de senyals de tipus lluminós que s’activen amb sensors de moviment. El senyal s’encendrà quan ciclistes i/o vianants es disposen a creuar, la qual cosa permetrà alertar efusivament el trànsit rodat de la CV-50, i augmentar així en gran manera la seguretat viària en este punt.

 

Dades del projecte

Nom del projecte: Itinerari Carril Bici – Alzira CV5 entre el quilòmetre 18 i el 20.

Promou: Direcció General de Mobilitat del Servei Territorial d’Obres Públiques de València.

Contractista: Elsan-Torrescámara UTE

Pressupost general: 354.162,07 €

Data d’inici d’obres: 11/11/2019

Data prevista finalització de les obres: març de 2020

Longitud del carril bici: aproximadament 500 metres en zona urbana i 1.500 en zona interurbana.