Vox es dispara a la Ribera

0
258
Acte públic de Vox a Alzira

La comarca de la Ribera ha donat un evident gir cap a la dreta, millor dit cap a l’extrema dreta que ha guanyat en les eleccions generals d’ahir en dos importants municipis com Algemesí i Carcaixent i que ha quedat segon en altres 7 poblacions, entre elles, Alginet i Alberic, junt a Montserrat, Montroi, Massalavés, Rafelguaraf i Tous.

Fins i tot ha quedat en tercera posició en ciutats de la rellevància d’Alzira i Cullera, a més de l’Alcúdia, Sollana, Senyera, Polinyà, Guadassuar i Fortaleny. En el cas d’Alzira ha superat els 5.000 vots i s’ha quedat, tan sols, a 7 del PP.

Vox ha superat en la majoria de les poblacions de la comarca a formacions tan importants com Unides Podem i Més Compromís i en totes a Ciutadans, que s’ha enfonçat.

La Ribera ha estat en consonància al notable ascens de Vox en tota Espanya que ha passat de 24 a 52 diputats, però crida especialment l’atenció la seua victòria en dos municipis governats per l’esquerra, com Algemesí, dirigida per la socialista Marta Trenzano i Carcaixent, per Paco Salom, en els dos casos gràcies a un trànsfuga de Ciutadans.

També li afecta esta pujada del partit d’Abascal al PP que ha recuperat vot a costa del dimitat Albert Rivera però que s’ha quedat a mitges davant l’impuls incostestable de Vox.