La Ruta Ambiental recorre paratges de Favara i Llaurí

0
229
Paratge de la Font de Sant Sofí a Llaurí

La ruta ambiental 2019 d´aquest cap de setmana tindrà lloc a Favara i Llaurí.

Dissabte 16 de novembre – Ruta ambiental a Favara

Senda Botànica de les Llometes

Descripció de la ruta

L’inici del recorregut se situa al panell informatiu enfront del CEIP Fèlix Olmos (Carrer Sant Llorenç). Només eixir del túnel prendrem el camí de l’esquerre en direcció a Sant Llorenç. En arribar a la primera corba abandonarem el camí asfaltat agafant la senda que puja a l’esquerre de la granja abandonada. Continuem per aquesta pista, al passar per dalt de les piscines de Sant Llorenç trepem un marge desmembrat i agafem la senda que ix a l’esquerre. Aquesta senda ens durà en 500 m a la mateixa porta de la Cova de los Mismos, continuarem fins arribar a una bassa de reg per la qual enllaçarem amb la senda del Fenollar. Ascendim fins la bifurcació, on agafarem el camí a la dreta, que ens baixa en picat a l’inici de la Senda de l’Infern. Eixint de barranc cap a la dreta i després a l’esquerre seguirem per una pista per damunt dels bancals. Continuarem planejant fins el motor d’aigua al replà on comença la senda de la Sima, agafant aquesta i als pocs metres la senda a la dreta que ens conduirà a la senda de les Llometes, per on transcorreran els últims quilòmetres en direcció a Favara.

L´última baixada, de forta pendent, ens deixarà a l’entrada del túnel on hem començat el recorregut.

Horari:

10.00h. Porta de l’Ajuntament.

13.30h. Municipi.

Dificultat: Mitja

Distància: 6.150 M  DESNIVELL: 290M

Nombre màxim de participants: 50

Idioma de la visita: Valencià

 

Cal portar: Calçat adequat per a passejar, a poder ser, esportives; aigua, alguna cosa per a menjar, repel·lent per als mosquits i gorra.

 

DIUMENGE 17 de NOVEMBRE – RUTA AMBIENTAL LLAURI

FONT DE SANSOFÍ

Descripció de la ruta

L’eixida tindrà lloc a la plaça de la Llibertat, on es troben l’Església i l’ajuntament, a les 10:00 del matí. Eixirem per dins del poble a buscar l’Avinguda del País Valencià, en direcció al Poble Nou, una pedania de Llaurí.

Quan passem l’última casa del Poble Nou comença la muntanya, entrarem a ella per la Senda dels Collaets, una senda que s’empina només començar uns 50 metres, per a suavitzar una vegada passat eixe primer ‘trago’. La senda és estreta però molt agradable pel terreny i per la pinada que l’envolta.

A uns tres-cents metres de començar la senda es troba el forn de calç, la qual cosa no és massa habitual per lo llunyà que està del camí principal.

Continuarem per la senda fins arribar al primer collat, des d’alli tindrem unes bones vistes de la Creu i el Cavall, que són la frontera natural entre les dos Riberes.

En poc de temps arribarem a la Font de Sansofí on esta enclavada la principal urbanització de Llaurí, i no es casual, l’aigua i les impressionants vistes enganxen als visitants.

Tornarem enrere, pel mateix lloc per on hem pujat per a desviar-nos cap a l’aljub, una construcció de la qual no tenim massa dades, però pel tipus de construcció i la seua utilitat, la qual ens ha contat un veí del poble, podria haver-se construït a principis del segle XX.

En acabar la visita a l’aljub continuarem per una pista forestal per fer una curta però forta pujada i tornarem a la senda dels Collaets en direcció al Poble Nou i des d’allí pel mateix lloc per on hem pujat, baixarem cap a Llaurí on donarem per acabada l’excursió.

 

Horari:

10.00h. Porta de l’Ajuntament

13.30h. Municipi.

Distància: 7 km, amb un desnivell acumulat de 375 m

Dificultat: Mitja.

Nombre màxim de participants: 50

Idioma de la visita: Valencià

Cal portar: Calçat adequat per a passejar, a poder ser, esportives; aigua, alguna cosa per a menjar, repel·lent per als mosquits i gorra.