Els polígons industrials d’Alzira rebran l’ajuda de la Generalitat per instal.lar la banda ampla

0
305
Instl.lacions de l'editorial Bromera al Parc Empresarial El Pla d'Alzira
Letícia Piquer, Jordi Juan i Diego Gómez
El secretari autonòmic s’ha reunit amb els tècnics municipals responsables que Alzira siga exemple de ciutat innovadora

 La conselleria destinarà 800.000€ en els pressupostos de 2020

El Secretari Autonòmic d’Innovació i Societat Digital de la Conselleria d’Innovació, Ciència, Universitat i Transformació Digital, Jordi Juan Huguet, ha visitat hui Alzira, com a ciutat representant de les Smart City.

Jordi Juan ha anunciat hui a Alzira la línia de treball que vol seguir la Conselleria i els objectius assenyalats per al proper exercici 2020, entre els quals es troba acostar la banda ampla als polígons industrials, amb una inversió de 800.000 euros, o les ajudes incloses al pressupost, per al foment d’activitats d’ajuntaments i administracions locals i la seua integració al Districte Digital o per al foment de la digitalització.

Exemple de ciutat innovadora

El repte més important és acabar amb l’escletxa digital que afecta a un percentatge important de la població. Tot i aixó Juan ha reconegut que Alzira «és un exemple de ciutat innovadora» per a la resta de municipis valencians.

Pel que fa a la instal·lació de banda ampla als nostres polígons, que ha estat una de les reivindicacions de l’Ajuntament i els empresaris alzirenys Jordi Juan ha indicat “Està més a prop de convertir-se en una realitat, encara que estem a l’espera de l’aprovació dels pressuposts, pensem que en un termini aproximat de 6 mesos podria estar la instal·lació”.

Ciutats intel.ligents

A més el titular d’Innovació i Societat Digital ha anunciat la creació d’una Xarxa Autonòmica de Smarts Citys. “Cal convertir les ciutats actuals en ciutats intel·ligents, que puguen estalviar energia, ser més segures i més eficients en l’administració de serveis als ciutadans” este és el gran repte que s’ha marcat la conselleria per a esta legislatura.

En este sentit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha explicat, “la nostra ciutat hui és l’objecte d’estudi, com a capdavantera en este aspecte ja que disposa d’alguns avantatges de les Smart City com és el sistema de detecció d’incendis, la facturació i contractació electrònica o tots els tràmits d’atenció ciutadana que es fan a l’oficina La Clau”

La visita s’ha encetat amb una reunió de treball en la que els tècnics municipals de modernització, junt a la seua regidora, Leticia Piquer, han oferit una sessió informativa de la trajectòria d’Alzira com a Smart City i posteriorment han visitat La Clau.