Recortes-Grupo Verde critica el silenci davant l’atac a les pensions en el debat

  0
  106

  En l’acte que la candidatura Recortes-Grupo Verde va celebrar ahir a Alaquàs, la cap de llista Sonia Ferrando, ha criticat que la resta de candidatures no hagen dit ni una sola paraula sobre el blindatge constitucional de les pensions, “però de debò”. La candidata de la coalició ha assegurat que “blindar les pensions en la Constitució no és blindar l’IPC, ni el Pacte de Toledo, ni la pujada de la quantia, ni mantindre-les com estan però afegint mecanismes de control o de finançament diferents”.

   

  Segons Sonia Ferrando “per a blindar les pensions en la Constitució és necessària una reforma constitucional que introduïsca un article que prohibisca la seua privatització de manera explícita i la pèrdua de poder adquisitiu”.

   

  RECORTES CERO – GRUPO VERDE defensa aquesta mesura com “una resposta estructural al problema de la dependència de les pensions del Govern, del Congrés dels Diputats o de qualsevol altre organisme”. D’aquesta manera, la coalició, que és l’única que es presenta en totes les províncies del país, “comptaríem amb un mur constitucional que obligaria al fet que qualsevol govern no més poguera parlar de les pensions per a millorar-les, perquè qualsevol altra cosa no estaria concebuda en el nostre marc legal”.

   

  La candidata de RECORTES CERO – GRUPO VERDE ha manifestat que no pot ser que Brussel·les exigisca a Espanya una reducció de les pensions per a “corregir” la pujada de l’IPC perquè si no, “segons diuen” seran “insostenibles”. “I pitjor encara és que tots els candidats parlen de mesures que saben que en quatre anys es poden revertir”. “És evident el paper de contenció que pot jugar la Constitució davant l’amenaça de privatització”.

   

  Sonia Ferrando ha comparat el blindatge constitucional de les pensions, que és el primer punt del programa de la coalició, amb la reforma de l’article 135 de la Constitució, que assegura el cobrament del deute per part dels creditors, “és a dir, de bancs i monopolis. Segons Peña per raons humanes i socials, ha arribat el moment que les pensions “es posen per davant de qualsevol cosa”, perquè “si fóra un mandat constitucional, cada governant es preocuparia de com finançar-les, no de justificar que no són sostenibles, perquè hi ha “altres prioritats de despesa”.

   

  RECORTES CERO – GRUPO VERDE defensa, a més a més, que a Espanya hi ha diners suficients per a redistribuir la riquesa i que el problema és com es redistribueix. La coalició inclou en el seu programa una pujada de l’IRPF al 75% a les grans fortunes per a finançar que cap pensió estiga per davall de 1000 €.