Etapa ciclista a Carcaixent a favor d’un altre model de mobilitat

0
315

El Col·lectiu Dynamo de Carcaixent organitza la primera “Massa Crítica” a la ciutat.

L’eixida urbana en bici serà a les 19.30 des de la Plaça Major i és oberta a tota la ciutadania

 

 Per a demà divendres 8 de novembre el Col·lectiu Dynamo de Carcaixent ha organitzat per primera vegada a la localitat el que es coneix com a “Massa Crítica”, un moviment mundial que es reuneix una vegada al mes a milers de ciutats del món per eixir al carrer en bicicleta i demostrar que altre model de mobilitat urbana és possible. I ho faran demà divendres 8 de novembre a les 19:30 des de la Plaça Major de la localitat.

 

L’objectiu és conscienciar a la gent de que la bicicleta és una eina més per moure’s per la ciutat i que, com s’afirma des de l’organització, “un vehicle que a més de no contaminar, no fa soroll, no és invasiu, no molesta i té beneficis tant per a la salut com per a la societat, economia i desenvolupament de les ciutats”. El moviment “Massa Crítica” nasqué als Estats Units fruit d’una idea: una sol ciclista al carrer és vulnerable entre tots els vehicles que es disposen a les ciutats, però una massa considerable de bicis actuen com un vehicle més, passant a formar part de la ciutat i sent respectat. “Això és precisament el que volem.

Ciutat amable

La ciutat és de totes i tots i volem fer-ne ús d’ella. Per això demanem que s’adequen els carrers, que augmenten els aparcaments de bicicletes i que se’ns tinga en compte alhora de reordenar l’espai públic, que ha de ser sobretot per a les i els vianants”, ha afirmat Pasqual Boquera, president del Col·lectiu Dynamo de Carcaixent. Dit col·lectiu treballa per un nou model de mobilitat, sostenibilitat i en favor d’una ciutat amable: d’una Carcaixent on predomine el verd i el repartiment de l’espai d’una forma justa.

 

La “Massa Crítica” es caracteritza per no tenir cap recorregut establert i per avisar a les autoritats de que va a fer-se, però sense necessitat de cap recolzament públic i, com afirmen des de Dynamo Carcaixent, esperen dur a terme esta acció una vegada al mes per conscienciar de que altre model de ciutat per a Carcaixent és possible.