Alzira enllestirà en esta legislatura una xarxa radial de camins escolars

0
117
Escolars davant el Ceip Tirant lo Blanc en la ruta de Tulell
La xarxa radial de rutes escolars afectarà a tots els centres educatius

El nou Consell de Medi Ambient d’Alzira, arran l’experiència positiva dels centres escolars ubicats en Tulell, té previst crear en esta legislatura, una xarxa radial de camins escolars perquè els alumnes de tots els centres educatius pugen desplaçar-se, a peu o en bicicleta des de els seus domicilis fins la seua escola. Uns camins on l’ajuntament introduirà «mesures de pacificació per al trànsit rodat» i a més millorarà el paviment, la senyalètica i la implantació d’arbres.

Però abans, el consell elaborarà un directori de rutes escolars, «amb la participació directa de les Ampes, dels professors i dels alumnes», segons ha manifestat a Riberaexpress, el regidor de Medi Ambient Pep Carreres.

Prolongació a l’Hospital

I a més sometrà a discusió la prolongació de la ruta de Tulell per l’antic Llavador municipal fins arribar, a peu o en bici, al mateix l’Hospital de la Ribera, que, segons Carreres «es convertiria en una clara alternativa de mobilitat».

Es tracta d’un «projecte molt ambiciòs» que s’anomemarà, «Anem a peu», i que afecta sensiblement a la mobilitat de la capital de la comarca.

Iniciativa molt beneficiosa i superimportant

Per al president de la Coordinadora d’Ampes d’Alzira, Jaime Rossell, «es tracta d’un canvi molt positiu i superimportant per als alumnes i per als pares». Rossell incidix en qué «guanyarem en seguretat donat que hi haurà menys tràfic i perill que ara en els accessos als diferents col.legis». Les Ampes tenen molt clar que esta xarxa de camis escolars «serà una mesura molt beneficiosa per a tots els veïns i en especial per als pares que es quedarem més tranquils», segons Rossell que ha brindat tot el seu «suport» a la regidoria de Medi Ambient, pel que fa a este projecte.

Per la seua part Medi Ambient considera que esta iniciativa, junt l’Anell Verd, «afavorirà hàbits de vida saludable, una mobilitat sostenible i una millora de la seguretat en la connectivitat per a vianants i ciclistes a l’entorn urbà».

Riberaexpress