Vergonya, de què? / Opinió: Alfred Aranda

0
165
Alfred Aranda

 

Els regidors i les regidores de Compromís Alzira érem conscients que la moció presentada pel Grup Municipal Popular en la qual critica la «concessió d’ajudes a entitats i mitjans de comunicació de caire catalanista» -fet que ha negat i demostrat l’alcalde Diego Gómez– portaria cua. I així va ser. Al plenari del 30 de novembre, a més del regidor de VOX, el portaveu municipal del PP José Andrés Hernández, van llançar dards enverinats d’odi i ressentiment cap a aquelles organitzacions i institucions que empren, defensen i regulen la nostra llengua.

Amb l’excusa de la preocupant situació política que es viu a Catalunya i aprofitant que comença la campanya electoral, el PP ha decidit traure al carrer el fantasma del català (el catalanisme, l’adoctrinament, els presos polítics…)  a veure si així capten algun vot. Lamentable.

Des de l’aprovació de la Llei d’ús i ensenyament del valencià (1983) els valencians demòcrates estem duent a cap múltiples actuacions per a normalitzar i dignificar la nostra llengua en tots els àmbits. No és un camí fàcil, però sabem que no té tornada.  En aquesta tasca cal destacar el treball realitzat per sindicats, partits polítics d’esquerres, editorials, institucions, mitjans de comunicació, entitats culturals, educatives… entre les quals es troba Escola Valenciana, de la qual Diego Gómez fou president.

Aquesta dedicació va ser durament criticada pel dirigent del PP que va menysprear personalment a l’alcalde, a qui el va qualificar de «poca vergonya». Motiu pel qual Diego Gómez va demanar al portaveu del PP que retirara el qualificatiu, però Hernández es va negar. L’alcalde va exigir que «constara en acta» l’incident i el va avisar  que a «la pròxima cridaria la força pública perquè abandonara el plenari».

No vaig a esmentar la retafila d’improperis que la dreta conservadora va abocar al plenari sobre el tema. Però sí informar que aquests regidors no acudeixen a aquells actes que fomenten l’ús de la nostra llengua (el concert del 9 d’octubre, el concert Soca-rel, la dansà, el cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, obres de teatre…), sembla que únicament se’n recorden del valencià en l’àmbit faller i festiu. A més d’un li deuria caure la cara de vergonya i anar al «racó de pensar».

Els regidors i les regidores de Compromís Alzira manifestem el nostre rebuig a aquesta actitud prepotent i desafiant. Continuarem defensant el valencià amb rigor, eficàcia i alegria. Treballem per una Alzira millor, multicultural, respectuosa amb el medi, tolerant i solidària. Així ens ho han encomanat els nostres votants.

Alfred Aranda i Mata

Regidor de Cultura / Ajuntament d’Alzira