Medi Ambient d’Alzira obri quatre espais de participació

0
326
Vista aèria del paratge Murta-Casella

La regidoria de Medi Ambient d’Alzira obrirà, abans de finalitzar l’any un total de «quatre espais de participació», segons el responsable d’esta àrea municipal Pep Carreres. Es tracta dels consells Agroalimentari, de Medi Ambient i del Paratge Murta-Casella, a més de la Comissió de Transició Energètica

Esta iniciativa forma part de la planificació que projecta Medi Ambient per a esta legislatura.

El primer s’anomenarà Consell Agroalimentari, espai en el que estaran representats empreses i ciutadans vinculats a la producció i al consum ecològic.

Es tracta, segons Carreres, «de crear noves espectatives per fer front a l’actual crisi agrícola», per evitar que es continuen abandonant les terres de cultiu; entre el 15 i el 18% en la zona de l’Horta, pròxima al Xúquer, i entre un 20 i un 25% de parcel.les regades per motors.

Esta àrea serà l’encarregada de fer «polítiques de conscienciació» entre els veïns i de «potenciar l’agricultura ecològica».

Mentre el Consell Murta-Casella estarà destinat a gestionar este paratge natural municipal que comptarà amb representants de la societat civil, de grups locals i de la Conselleria de Medi Ambient. En esta qüestió Carreres ha recordat que el plenari de l’Ajuntament aprovà, enguany, la normativa d’ús del paratge i que actualment «estem arreglant diverses pistas forestals a la Murta».

En altre article desenvoluparem les interesants iniciatives que tenen previst dur endavant el Consell de Medi Ambient i la Comissió de Transició Energètica al llarg de la present legislatura.