Presó permanent revisable per al degollador de la seua fillastra de dos anys a Alzira

0
366
El condemnat entrant als jutjats d'Alzira

És la primera condemna d’aquest tipus dictada a la Comunitat Valenciana

Un jurat popular de València ha declarat culpable a un home acusat d’haver degollat a la filla de dos anys de la seua dona, en el seu domicili d’Alzira, després que ella li comunicara la seua intenció de divorciar-se, ara fa dos anys.

Es tracta, segons ha avançat Levante-EMV, de la primera condemna a presó permanent revisable dictada a la Comunitat Valenciana. Després de la decisió del jurat, ara serà un magistrat-president del tribunal el que fixe la pena i els delictes per a l’acusat, un home de 30 anys i de nacionalitat romanesa.

Els fets es remunten al 12 de novembre de 2017, en el domicili familiar del carrer Pare Castell d’Alzira, on l’acusat i la seua parella convivien juntament amb la filla d’aquesta de dos anys. Així mateix, vivien amb ells dos compatriotes als qui els havien llogat dues habitacions.

Aqueix dia, en un moment en el qual no hi havia ningú més en l’habitatge, l’home es va dirigir a l’habitació en la qual estava dormint la xicoteta, nascuda en 2015, i la va degollar amb un ganivet de cuina que portava. Com a conseqüència, la xiqueta va morir per hemorràgia aguda a causa d’una profunda ferida cervical.

Segons va declarar provat el jurat, l’home va degollar a la menor de manera conscient i amb plena voluntat i intenció de posar fi a la seua vida. I ho va fer, segons el jurat, amb la finalitat de causar un menyscapte psíquic greu i un perjudici irreparable a la seua esposa i mare de la menor, després que aquesta li comunicara la seua intenció de divorciar-se.

Després del succeït, la dona pateix un trastorn d’estrés posttraumàtic i síndrome de duel i precisa per a la seua sanitat de tractament psiquiàtric i psicològic.

L’home, després de posar fi a la vida de la xicoteta, es va tirar pel balcó de l’habitatge i va caure sobre un vehicle que hi havia al carrer. El jurat no va donar com provat, tal com reclamava la defensa, que l’acusat actuara així aqueix dia mentre patia un brot psicòtic.

La Vanguardia