Alzira consciencia als seus veïns per a dur una vida saludable

0
158
La regidora de Sanitat Gemma Alós amb dos ponents de les jornades

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira organitza la II Edició Alzira Saludable

 

La regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha presentat en roda de premsa hui, la II Edició Alzira Saludable. Junt a ella han estat Elena Collado i Marian Martín, dos de les ponents participants en, les xarrades que es realitzaran del 12 al 29 de novembre.

 

L’objectiu d’estes ponències és “conscienciar el veïnat per tal de dur una vida el més saludable possible donant les eines necessàries a la població per a poder fer front a diverses situacions. El que es tractarà en esta edició són temes que ens afecten a tots en primera persona o a gent que tenim al voltant i que ens poden donar les pautes adequades per a saber com eixir d’una situació concreta”, segons ha manifestat la regidora.

Pitjor alimentació

La dietista i nutricionista, Elena Collado, considera que hui «els valencians s’alimenten molt pitjor que fa una vintena d’anys», en haver sustituït els aliments reals pels «artificials amb nombrosos aditius, quan açí tenim la dieta mediterrània amb aliments de moltíssima qualitat».

Les xarrades i ponents són els següents:

Dimarts 12 de novembre, “Aliments reals i el seu etiquetatge”, amb Elena Collado, dietista i nutricionista.

 

Divendres 15 de novembre, “Despertant l’ansietat en l’era de l’autoexigència i les falses necessitats”, amb Ximo Estrelles, director de Psiques.

 

Dimarts 19 de novembre, “Sabem com fer primers auxilis?”, amb Adrián Sarriá, infermer, investigador i docent.

 

Dilluns 25 de novembre, “Estimes o depens?, dependència emocional i relacions tòxiques”, amb Marian Martín, directora de IAN de Psique.

 

Divendres 29 de novembre, “Un celíac en casa: com afrontar el dia a dia”, amb María Ángeles Sánchez, diplomada en nutrició humana i dietètica. A més, l’endemà de la xarrada se servirà un berenar.

 

Gemma Alós, regidora de Sanitat ha aprofitat per a animar a tots a assistir a estes interessants xarrades que s’han preparat des de la Regidoria per tal d’acostar els hàbits saludables als nostres costums habituals i diaris i que a més estan dirigides a tots els segments de la població.

 

La II Edició Alzira Saludable, tal com ha avançat la regidora, finalitzarà amb una marató de donació de sang coorganitzada amb el Centre de Transfusions que s’espera que compte amb una elevada participació.