El Respirall, Sant Bernat i Sta Maria del Bon Aire ja beuen aigua de la Potabilitzadora

0
377
Xalet de la urbanització Sant Bernat
L’alocalde Diego Gómez, el regidor de Serveis Públics Fernando Pascual i el representant d’Aigües de València
Directius de les urbanitzacions

L’aigua de la Potabilitzadora arriba des de hui a 615 vivendes i a 1.800 veïns de les tres zones residencials

La inversió realitzada per Aguas de València ha tingut un cost zero per a l’Ajuntament i els residents

L’aigua potable és més económica i de millor qualitat que la que rebien abans

Les 266 famílies que tenen residencia en la urbanització del Respirall, els 114 de Sant Bernat i les 93 de Santa Maria del Bonaire, a més d’unt total de 142 diseminades en horts i xalés de partides com el Pla de la Murta, el Pla de Corbera i el Xavegó, entre altres beuen desde hui l’aigua de la Potabilitzadora en estar connectades a la xarxa d’aigua potable d’Alzira.

El regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual, ha resaltat que el projecte enllestit per Aguas de Valencia, «no ha costat ni un euro a les arques municipals».

Menys de 14 mg/ de nitrats

L’aigua actual que beuen els alzirenys i també els residents d’estes urbanitzacions «és de gran qualitat «entre 12 i 14 mg/l de nitrats» assegura Pascual i a més «és fins un 30% més econòmica» que la que rebien fins ara procedent del Pou de Sant Bernat.

Per la seua part l’alcalde Diego Gómez, ha fet una valoració «altament positiva» d’este abastiment que «millora la qualitat de vida dels veïns d’estes urbanitzacions», després que, «han estat al voltant de 50 anys sense rebre aigua de qualitat«.

Nova estació d’abombament

El delegat d’Aigües de València, Rafa Aranda, ha explicat que els treballs han consistit a connectar el sistema hidràulic gestionat per Aigües de València amb la xarxa gestionada per Aguas Potables de San Bernardo S. Coop. VL. realitzant una nova estació de bombament a l’Hort de l’Anglès (al costat del dipòsit de cap municipal), una canalització d’impulsió de 1.550 metres per a transportar l’aigua potable des del dipòsit municipal a la xarxa i una connexió entre la nova canonada i l’existent. També ha destacat que s’han fet obres per a la millora del rendiment hidràulic, passat així d’un 40% de pèrdua d’aigua a un 20% aproximadament.

Directius de les respectives urbanitzacions s’han mostrat «molt agraïts al govern local, donat que els anteriors, segons el representant del Respirall «ens han enganyat durant molt de temps». L’aigua que els abastia fins ahir contenia uns 60 mg/l de nitrats.

Ara sols resta connectar a la xarxa general d’Alzira el pou de la cooperativa Sagrada Família, qüestió que té previst fer l’ajuntament, «al llarg d’esta legislatura».

Riberaexpress