Huit forns participen en la III Fira de la Coca Saginosa de Carlet

0
682

Carlet acull el pròxim diumenge la III Fira de la Coca Saginosa

 

Huit forns de Carlet participaran en la fira, que arriba ja a la 3a edició i que es consolida com un important esdeveniment gastronòmic i turístic a la comarca. Enguany la coca convidada és el mostatxó d’Alfarb.

 

Els forns Dauder, Meri, El Sol, Antonio Ferrer, Juan Peiró, Rovial, Sant Bernat i La Temptació oferiran els seus productes el matí de diumenge perquè els assistents puguen provar i comprar les millors coques saginoses carletines.

 

A més de les coques, també altres productes locals estaran presents en esta fira, com ara la Cooperativa Agrícola Sant Bernat de Carlet i Mel Artesana Pepe Briz.

 

A banda de les parades amb les coques hi haurà també un parell d’expositors per a promocionar el caqui i les ofertes de turisme de la comarca.

 

A més, hi haurà activitats per als xiquets, castells unflables i l’actuació d’El Trencall de Carlet.

 

També hi col·laboraran també les Ames de Casa Tyrius, que faran xocolate per als visitants.

 

L’esport també estarà present en la fira, amb les partides de pilota que s’organitzaran des de les 9.30 del matí als carrers adjacents a la Fira, els carrers Joan Peset i Pintor Ginesta. D’esta manera els clubs carletins Club pilota valenciana Volea de Carlet i el club pilota Carlet, es sumen a l’esdeveniment.

 

L’any passat hi hagué més de 3.000 visitants i es van vendre més de 2.000 coques. El regidor de comerç, Bernat Nogués, espera que enguany se superen les xifres, tot i que el més important és que la Fira de la Coca es convertisca en una cita gastronòmica en l’agenda del mes d’octubre.

 

La Fira està organitzada per l’Ajuntament de Carlet, amb la col·laboració de la Diputació de València (Patronat Provincial de Turisme), l’Ajuntament d’Alfarb i els forns José Pons i i Forn Añó. En l’acte d’inauguració, es comptarà amb la presència del diputat de Turisme, Jordi Mayor,  a més de diverses autoritats de la comarca.

 

La fira estarà a l’avinguda de Blasco Ibáñez, obrirà les portes a les 10 del matí i les tancarà a les 14.00 hores. No se la perden!