La Diputació invertirà 4 milions d’euros en el nou parc de bombers d’Alzira

0
200
La vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó, l'alcalde Diego Gómez i la diputada Mentxu Balaguer. D'arrere d'ells es troba la parcel.la on es construirà el parc de bombers
La vicepresidenta de la Diputació davant els mitjans de comunicació
La vicepresidenta de la Diputación davant el futur reten de la Policia Local
Parcel.la ons estrucirà el parc de bombers a esquenes de la parròquia Sagrada Família

La vicepresidenta Maria Josep Amigó, ha anunciat hui que la Diputació invertirà un total de 4 milions d’euros en el nou parc de bombers d’Alzira, que ocuparà una parcel.la municipal de 8.000 m2 ubicada entre el nou edifici de la Policia Local i l’Alquerieta.

L’Ajuntament d’Alzira urbanitzarà, prèviament, la que serà una important Àrea d’Emergències, que comptarà amb les dos infraestructures esmentades i un heliport.

No inundable i ben comunicada

Amigó ha resaltat la «importància d’estar juntes les emergències en una zona no inundable i ben comunicada». El projecte començarà a redactar-se a primers del pròxim any i les obres podrien arrancar a finals de 2020.

Els dirigents de parc de bombers han subrallat la «bona accessibilitat en totes les direccions, amb una eixida ràpida a qualsevol lloc» de la futura ubicació. Una seu que «comptarà amb els últims avanços tecnològics», també amb un taller de reparació dels seus vehicles i fins i tot estarà dotat amb un grup de rescat vertical (GERA).

Cal tindre en compte que el d’Alzira és el parc principal de la zona operativa V, que es completa amb els parcs de Xàtiva i Ontinyent i els de bombers voluntaris de Navarrés i Vallada. Els 47 municipis de la Ribera Alta i Baixa són atesos, fonamentalment, pels parcs d’Alzira, Xàtiva, Cullera i Silla, amb un temps de resposta que per al 70% de la població és inferior a 10 minuts.

La urbanització d’esta àrea d’Emergències comptarà amb una carretera que partirà de l’avinguda Pare Pompili per comunicar esta zona amb l’Hospital de la Ribera.

La vicepresidenta de la Diputació també ha visitat les obres del nou edifici de la Policia Local. Segons l’alcalde d’Alzira, en estos moments «està tancant-se el reten que es troba construït en un 50%», però ha reconegut que «encara queda una fase important que podrà enllestir-se amb recursos municipals i també amb el suport d’ajudes de la Diputació i de la Generalitat».