Més de 600 docents assistixen en Alzira a la conferència de César Bona

0
110
La conferència va despertrar una gran expectació
L’educador César Bona durant la conferència

Els prestigiòs educador inaugura les Jornades Culturals dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019

 

L’educador César Bona ha donat el tret d’eixida a les Jornades Culturals al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb una conferència titulada «Una mirada a l’educació». L’acte, que estava previst que se celebrara a la Casa de Cultura del municipi, va canviar d’ubicació al Gran Teatre per tal d’acollir les més de sis-centes persones que hi van assistir.

 

Així, Bona va explicar la importància d’educar en l’empatia, d’incloure tot l’alumnat en el procés d’aprenentatge i de transmetre valors com l’amor per la natura o el compromís social, entre altres. El seu mètode, afirma, consisteix a fomentar el respecte i l’esforç, al mateix temps que deixa volar la imaginació per a connectar amb l’alumnat i motivar-lo. Abans, però, Margarida Castellano, directora general d’Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha inaugurat les Jornades Culturals juntament amb diversos representants institucionals.

 

Les jornades, que enguany se celebren del 22 d’octubre al 7 de novembre, continuen el dijous 24 d’octubre a les 19 h amb la inauguració de l’exposició «Dones valencianes que han fet història», que inclou un reconeixement a les cinc escriptores que han estat guardonades amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira: Carme Miquel, Esperança Camps, Àngels Moreno, Isabel-Clara Simó i Anna Moner.

 

Just després, Anna Moner impartirà una xarrada amb el títol «La mirada artística i la mirada científica en la construcció de la imatge de la dona», on explicarà la seua visió sobre la construcció d’aquesta realitat als inicis del segle XX, qüestió que recorre el rerefons de l’obra que amb la qual va obtindre el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira: La mirada de vidre
.

ACTIVITATS PARAL·LELES

 

A més a més, recordem que el certamen aposta per mantindre les activitats especials que es van posar en marxa en l’edició anterior per a celebrar el 30 aniversari dels premis. Així, des del 22 d’octubre fins al 7 de novembre, els hostalers d’Alzira recuperen la iniciativa de «Menús literaris»: sis restaurants del municipi –The Urban Bistro, Attic, All Negre, Camí Vell, El Caramelito i Casa Blava– posen a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades aquests anys. Els clients que tasten un d’aquests menús s’emportaran un llibre, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

 

PREMIS LITERARIS

 

D’altra banda, el divendres 25 d’octubre s’anunciarà el primer guanyador o guanyadora d’aquesta edició del certamen, el del Premi de Teatre Palanca i Roca. Recordem, a més, que el dia 8 de novembre es lliuraran els premis del 2019, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura.

 

Podeu descarregar ací el programa d’actes de les Jornades Culturals al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019.