La presidenta del Consell de la Joventut d’Alzira anuncia que no es presentarà a la reelecció

0
327
Els membres de l'actual Consell de la Joventut d'Alzira que presidix Amparo Camarasa

La presidenta del Consell de la Joventut d’Alzira (CJA) Amparo Heidi Camarasa, «no» es presentarà la seua candidatura a les pròximes eleccions de la Permanent que dirigirà este ens juvenil durant els propers dos anys.

Camarasa va resultar elegida, per unanimitat, presidenta del consell, en febrer de 2018. Segons ha revetlat a Riberaexpress, es va comprometre amb el Consell Valencià de la Joventut, a abandonar el seu càrrer arran «la meua elecció com a regidora de La Barraca d’Aigües Vives».

Assemblea General

Tot i que ara manifesta que abans de convocar l’Assemblea General, en la que els candidats disposaran de 15 dies per a presentar-se, té previst organitzar la Fira de les Associacions, que es retardarà fins l’últim dissabte de novembre, «en coincidir el primer cap de setmana amb el pont de l’1 de Maig i el següent en la celebració de les eleccions generals».
L’actual directiva ha pagat, recentment, les factures impagades (1.480€) durant els últims quatre anys, tot i haver rebut la corresponent subvenció anual de l’Ajuntament que s’eleva a 6.500 euros.

La Fira de les Associacions es celebra habitualment, el darrer dissabte d’octubre o el primer de novembre, com va ocòrrer l’any passat, però enguany s’ha endarrerit fins l’últim dissabte de novembre, especialment per coincidir el periode organitzatiu amb el conflicte estallat al fer públic els proveïdors l’impagament de diverses factures.

Bona predisposició

En la reunió mantesa ahir entre la regidora de Joventut Letícia Piquer, la presidenta del consell d’Alzira i representants del Consell Valencià, Camarasa «va mostrar bona predisposició a desbloquejar el problema i a democratitzar el consell«, segons Piquer.

La responsable de l’àrea municipal de Joventut confia en que la pròxima Assamblea General accepte l’entrada de les «quatre o cinc associacions juvenils actives que pretenen entrar en el consell» i que «hi haja un equilibri en la nova permanent».

Major control de les factures

Piquer, que havia anunciat la paralització de les ajudes al CJA, mentre no es pagaren les factures i es democratitzara el consell, ha manfiestar que «a partir d’ara hi hauran més mecanismes de control sobre les subvencions a les associacions i entitats locals».

La data de la convocatòria «encara la desconeixem», encara que podria avançar-se al mes de febrer de 2019, en que es complixen els dos anys de mandat.

Les organitzacions juvenils tenen al seu abast unes instal.lacions municipals al nº 5 de la Plaça de Casassús, mentre culminen les obres del Casal Jove que podria ser utilitzat a mitjans d’esta legislatura.

Riberaexpress