La Casella (37 l/m2) i la Murta (32) on més ha plogut esta nit

0
324
La gota freda este matí al seu pas per la comarca

El pas de la gota freda (DANA) que està produïnt-se a hores d’ara per la comarca, ha deixat esta nit registres significatius. Així a les 8 del matí l’estació de la Casella registrava un total de 37 l/m2 i el de la Murta 32 l/m2, li seguixen La Barraca d’Aigües Vives amb 26,6, Carcaixent (Muntanyeta) amb 26,2 i la de l’Alquenència a Alzira amb 23 l/m2, els mateixos que a Sueca.

També han superat els 20 l/m2 a la partida Mulata-Alzicoop i a La Pobla Llarga. Mentre Cullera, Sumacàrcer, Algemesí, Sollana i Alberic resgistren entre els 15 i els 18 l/m2.

Previsió per a hui

La formació d’una DANA al llarg de hui (Depressió Aïllada en Nivells Alts, més coneguda com ‘gota freda’) farà que la situació vaja complicant-se de cara a finals del dia. En un principi es situarà a l’oest de la Península Ibèrica i posteriorment aniria desplaçant-se cap a l’est. En funció del lloc últim on s’ubique i de la trajectòria final que tinga, parlarem de pluges més o menys intenses per les nostres comarques.

De fet, la jornada transcorrerà entre núvols i clars (cel molt més cobert pel litoral alacantí i litoral sud de València) i les primeres pluges entraran ja de mar cap a terra. Afectaran especialment el litoral de la meitat sud de la nostra Comunitat i a últimes hores de la vesprada-nit ja podran ser localment fortes per la zona de la Safor, la Marina Alta i resta del litoral alacantí.

Les temperatures màximes encara baixaran un poc més per la província de Castelló i zona litoral, mentre que seguiran igual a la resta del territori. El vent començarà entrant de ponent fluix al llarg del matí, i rolarà a component marítima a partir del migdia, segons Inforatge.