600 confrares de tota Espanya assistixen a l’Encontre Juvenil d’Alzira

0
655
Un total de 14 pasos desfilaran el pròxim divendres en una processó extraordinària
Xavi Pérez, Diego Gómez, Alejandro Puigvert i Clara Aledón

Un total de 600 confrares procedents de 21 ciutats espanyoles participaran el pròxim cap de setmana en  el VII Encontre Juvenil de Germandats i Confraries (JOHC d’Alzira.

Junt al regidor de Festes, Xavi Pérez han presentat este event, la Vicepresidenta de JOHC España, Clara E. Aledón i el Director del JOHC Alzira, Alejandro Puigvert, qui ha explicat la programació completa d’aquest esdeveniment.

“Es tracta d’una oportunitat única per a mostrar als nombrosos visitants el millor de la setmana santa alzirenya. L’Ajuntament posa a disposició de la JOCH les nostres infraestructures i el personal per a poder gaudir d’una trobada inoblidable” ha comentat Pérez, que ha volgut deixarben clar que «esta processó no té res a vore amb la del Divendres Sant», que va estar suspeja per la pluja.

Entre l’ampla programació prevista, destaca la processó prevista per al divendres dia 25, en la que participaran 15 confraries d’Alzira que partirà a les 22 hores del carrer Calderón de la Barca, i culminarà en el creuament de Benito Pérez Galdós amb Reis Catòlics, després de passar pels Casalicis i la Plaça Major. Processó extraordinària en la que com és tradicional a la capital de la comarca, també es repartiran peladilles i caramels, segons els organitzadors.

També és significativa la visita del dissabte per la vesprada als dosser del Sant Sopar, l’Hort, Santa Faç, Devallament i el de la Soledat. A més de l’Exaltació del Tambor i del Bombo programada per al migdia del diumenge, les dos sessions del Musical Jesucrist  Superstar i una paella gegant, per a tot el món, el dissabte a la Plaça del Regne.

El diumenge dia 27 es donarà a conèixer la ciutat que acollirà l’XVIII Encontre al que aspiren Lorca i Valladolid.

 

Quinze Confraries en la Processó Extraordinària 

• Col·laborarà la Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira

La processó que donarà inici a les 22h, recorrerà el següent itinerari: Faustino Blasco, Calderón de la Barca, Casalicis, Calderón de la Barca, Plaça Mayor i Benito Pérez Galdós fins a l’encreuament amb Reis Catòlics.

Les confraries que han volgut participar són: Sant Sopar, Sant Calze, Prendiment del Senyor i Verge de l’Esperança, Santíssim Ecce Homo, Jesús Nazareno i La nostra Senyora del Sufragi, Santa Faç del Senyor, Sant Espoli i Verge del Perdó, Crucifixió de Jesús, Pas del Poble, Davallament de la Creu, Verge dels Dolors, Santa María Magdalena Camí del Sepulcre del Senyor, Sant Sepulcre, Verge de la Soledat i Preciosíssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, tancant la processó la Santa Creu de la JHHCC i la Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira que han volgut col·laborar en aquest esdeveniment nacional.

Els confrares alzirenys estan convidats a participar amb les seues confraries i germanors, vestint les seues vestas i repartint caramels i confits com es fa en la Processó General del Sant Enterrament.