Més de 2.000 corredors li guanyen a Alzira la carrera solidària contra el càncer

0
354
Els participants moments abans de l'eixida a la Plaça Major d'Alzira

En la cursa d’enguany s’han superat els 8.000 euros recaptats

Diego Gómez: «S’ha avançat moltíssim en investigació i prevenció d’esta malaltia

Més de 2.000 persones han pres este matí els carrers d’Alzira en la vuitena edició de la Cursa Popular ‘la Ribera contra el Càncer’, organitzada en el marc del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra hui, 19 d’octubre.

 

Des de 2012, esta cursa és organitzada anualment per l’associació Dones Afectades de Càncer de Mama d’Alzira (DACMA), en col·laboració amb l’Hospital Universitari de la Ribera, el Club d’Atletisme La Rabosa i l’Ajuntament d’Alzira.

 

L’objectiu d’esta cursa, que ha transcorregut per un circuit urbà de 4 quilòmetres, és purament benèfic. En l’edició d’enguany, s’han superat els 8.000 euros recaptats, que es destinaran a la lluita contra la malaltia.

L’eixida de la cursa ha estat donada per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el director mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, José Manuel Soler, i la presidenta de DACMA, Mariví Ferragut, que també han participat en el recorregut.

Investigació i prevenció

Gómez ha resaltat «l’èxit» de participació, amb l’assistència de moltes famílies, en una autèntica marea rosa, el que demostra que el càncer ens uneix en un projecte comú».

La primera autoritat local, en declaracions a Riberaexpress, destaca el fet que «s’haja avançat moltíssim, tant en la investigació com en la prevenció, amb mamografies ràpides a l’abast de totes». A més s’ha mostrat «satisfet» perquè la investigadora valenciana Anna Lluch «s’ha reenganxat en la tasca investigativa, després de jubilar-se, en ser una autoritat en la matèria».

A l’Hospital de la Ribera, que ha detectat 150 casos de càncer de mama durant els primers 9 mesos de l’any, es curen ja el 80% de les donen que pateixen esta malaltia.