Alzira, Centre de totes les mirades / Alfred Aranda

0
348
Comerç d’Alzira que col.labora per a ser el centre de les mirades

Aquesta edició dels PLCA el cicle de conferències i d’activitats culturals gira al voltant d’Una mirada a la societat actual. Un completíssim programa que hem elaborat, colze a colze, la Regidoria de Cultura i Edicions Bromera per a consolidar el prestigi d’aquest encontre anual.

Una de les activitats que hem dut a cap és el projecte Molt d’ull, que ha consistit en pintar un ull en cadascuna de les cares d’una caixa de cartó. Diversitat de voluntaris han il·lustrat més de 100 caixes, facilitades per Edicions Bromera.

Hi han participat artistes professionals com: Mai Hidalgo, Empar Piera, Pablo Hevilla, Pasqual Boqueta, Ximo Gascon, Alba Fluixà, Álvaro Javier Riquelme (Disneylexia), Lídia Boix, Maite Borràs, Ferran Boscà,  Francesc Piera, Ángela Malysheva, Antonio Espinar, Salva Hidalgo, Luís Garés…

Però també l’alumnat de Lambert Penalba de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques, alumnat del curs de Tècniques d’expressió gràfica del CFPA Enric Valor, i els xiquets i les xiquetes que participaren en el taller de pintura que va impartir Mai Hidalgo i Empar Piera en Art al Carrer 2019, així com moltes altres persones.

Algunes de les caixes decorades estan exposades als aparadors de les 48 botigues col·laboradores en la campanya de promoció dels PLCA, acompanyades d’una obra guanyadora dels PLCA així com 20 bosses de tela, per a repartir als clients, amb l’eslògan El valencià, no el perdes de vista, que des del SERVAL divulgarem enguany per a fomentar l’ús i prestigi de la nostra llengua.

També instal·larem algunes composicions amb aquestes caixes decorades a l’Ajuntament, la Biblioteca i Casa de Cultura, perquè tothom conega els PLCA.

Per tal de mostrar la diversitat de mirades, hem creat una lona de 2 x 2’80 m. que mostra 70 ulls, fotografiats per Digital Flash. que forma part de l’exposició Una mirada lila. Dones escriptores i Dones guanyadores dels PLCA. Col·labora la  Regidoria d’Igualtat, que està a la casa de Cultura del 17 al 25 d’octubre. I també servirà de foto col per al sopar dels PLCA.

Des de la Regidoria de Cultura volem deixar constància de la gran acceptació d’aquesta campanya que ha tingut per part dels comerços, empreses, institucions..  i volem agrair als centenars de persones que han agafat els colors per donar vida a unes caixes que estan plenes d’imaginació i de solidaritat. Alzira ha de ser el centre de totes les mirades, perquè treballem per construir una ciutat oberta, culta, viva i saludable.

Alfred Aranda

Regidor de Cultura / Ajuntament d’Alzira