Cullera crea 300 places d’aparcament gratuït a dos minuts del centre

0
202

 

L’ajuntament invertix 212.000 euros en una nova actuació del Pla Aparca

 

Cullera disposarà de 300 noves places d’estacionament gratuït a tan sols dos minuts caminant del centre. L’ajuntament ha iniciat ja els tràmits per a executar la construcció de dos nous aparcaments en la zona del Prado i al costat de l’IES Llopis Marí.

 

En total, el consistori invertirà en estos treballs 212.000 euros procedents del superàvit municipal de 2018. De fet, l’actuació és una de les quasi 50 inversions en infraestructures financerament sostenibles que s’estan duent a terme o ho faran en els pròxims mesos.

 

D’esta forma, s’ampliarà la bossa d’estacionament en un municipi que té entre els seus principals problemes, precisament, un dèficit en el nombre de places per a aparcar. Això és degut a les característiques orogràfiques de la ciutat i a un planejament urbà que no va contemplar en el seu moment un creixement tan espectacular del nombre de cotxes.

 

Enfront d’esta situació, el consistori va dissenyar fa uns mesos el denominat Pla Aparca amb el qual es treballa en la creació de 800 noves places d’aparcament gratuït en diferents barris de la ciutat, la majoria d’elles ja en servici.

 

Asfaltat i llum

 

El regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, ha detallat que les obres dels dos nous aparcaments contemplen l’asfaltat dels solars, la il·luminació dels mateixos i el tancament mitjançant tanques.

 

Escolá assenyala que esta nova zona d’aparcament gratuït en el marge dret del Xúquer és «estratègica» perquè se situa en un punt pròxim al centre on s’emplacen els edificis administratius, nombrosos comerços, locals de restauració o les entitats bancàries, per exemple.

 

«Només cal creuar el Pont de Pedra, que està ara també en rehabilitació amb voreres més amples i més il·luminació per a fer-lo més segur per als vianants», ha explicat el responsable municipal.

 

«Així serà molt més fàcil accedir al centre, ja que sense necessitat d’estar pegant voltes per a aparcar, en només dos minuts s’està en ple passeig Doctor Alemany», apunta Escolá, qui a més subratlla que els usuaris de la piscina coberta i de l’IES Llopis Marí —emplaçats en els voltants— també es voran beneficiats.