Les NNGG del PP controlen el CJV d’Alzira des de fa anys

0
478
Els membres del CJA el dia de la seua elecció en febrer de 2018

El Consell de la Joventut d’Alzira (CJA) fa nys que està totalment controlat per les Noves Generacions (NNGG) del PP, des que l’actual portaveu dels populars al consistori local, José Andrés Hernández, el presidira fa una dècada. Una praxis, per cert, iniciada durant la primera etapa municipal democràtica en la que presidia el consistori local, el socialista Paco Blasco.

La presidenta actual, Amparo Heidi Camarasa, qüestionada per l’impagament de factures per un total pròxim als 1.500€, és regidora, pel PP, a La Barraca d’Aigües Vives i anava en el lloc nº 10 de la llista popular a les últimes eleccions municipals d’Alzira. En el consell representa a l’ONG Cooperació Internacional.

El vicepresident és Álvaro Peris, membre d’AJEV, que pertany a les NNGG i que figurava en el nº 11 de la última candidatura a les municipals encapçalada per Hernández. El secretari és Borja González, representant de la Unió d’Estudiants, també de les Noves Generacions, igual que la tresorera, Alba Carrió ( Joventut USO) i que Álvaro Garcia, vocal de la permanent del consell, en representació de les mateixes NNGG.

La factura més important, 500 euros, de les que el CJA encara no ha pagat, tot i haver cobrat la subvenció municipal, correspon al «holi de l’any 2016». Hi han, a més, dos factures del 2015, emeses per la Fundació de Sordos de València, corresponents a la impartició de dos cursos de llengua de signes, contractats per Amparo Heidi Camarasa. Al seu correu, anaven dirigides les pertinents reclamacions de la nomenada fundació.

Crida l’atenció, per les seues desconegudes activitats a la capital de la comarca, bona part de les 14 entitats que formen part actualment del Consell Local, com l’Associació de Joves Empresaris de València (AJEV), Cooperació Internacional, Departament Joventut USO CV, Generació Universitària Comunitat Valenciana (GUCV), la Organización Juvenil Española (OJE), i la Unió Independent de Consumidors i Usuaris (UICU). Completen les integrants del Consell; Aposta Jove UGT-PV, Creu Roja Joventut, Departament Joventut CSI-CSIF-CV, Grup de Monitors Q FEM!, Joves d’EUPV, Joves Socialistes PV, Juniors MD i NNGG del PP d’Alzira.

El govern local ha suspés, temporalment, la subvenció al CVJ de 6.500 euros anuals prevista per a enguany, mentre no cobren els creditors i fins i tot, no descarta que es paralitzae fins la seua democratització. La regidora de l’àrea municipal de Joventut, de qui depen el consell dels joves, ha denunciat que algunes associacions no han pogut formar part del mateix «perquè els dirigents no aborden les seues peticions».

L’equip de govern considera que «el Consell del Joventut d’Alzira «no és molt democràtic i estem disposats a que siga totalment plural».

Els Joves d’EU Alzira denunciaren, en el 2013, «l’opacitat i falta de transparència del Consell de la Joventut que no ha respost a la sol·licitud d’accés a les factures i al projecte de pressupost que devia haver presentat, a l’Ajuntament, la permanent del CJA abans de juny. De fet, per normativa, l’Ajuntament ha de garantir la seua suficiència econòmica; per a enguany, la subvenció de 7.000 € i deu justificar-se». I afegien que la Fira de les Associacions «es l’única activitat que ha dut a terme el CJA en el que portem de 2013, i a més hem demanat les factures i els comptes complets del 2012, que tampoc s’han facilitat».

La web es troba al mínim de funcionament, les últimes fotos penjades daten d’actes corresponents als anys 2015 i 2016 i causalment el capítol nomenat, «Transparència», es troba totalment buït.

L’activitat més reeixida que organitzen és la Fira de les Associacions en la que solen participar algunes de les entitats mencionades anteriorment, junt a moltes altres. En el facebook del CJA, sols figura un cartell de la última edició, sense que aparega cap fotografia ni resenya de les activitats desenvolupades durant la pasada mostra juvenil.

Ara és el moment que l’àrea municipal de Joventut regida per la nova edil, Letícia Piquer, agafe el bou per les banyes i done l’empenta i la pluralitat que deu tindre el Consell de la Joventut de la capital de la comarca, on es nota a faltar la representació de sectors juvenils alzirenys de rellevància.

Riberaexpress