Tanca la XXV Fira Gastronòmica de l’Alcúdia amb una tendència a l’alça

0
295

Magnífic 25 aniversari de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia

La segona fira més antiga de la província ha gaudit d’un ambient immillorable , amb un oratge espectacular que ha afavorit la presència de visitants de tots els punts de la Comunitat.

Hi ha poques fires gastronòmiques tan antigues com la de l’Alcúdia a la Comunitat Valenciana. A la província de València només li guanya en antiguitat la del Cap i Casal, la resta o són més joves o han deixat de celebrar-se. Però a l’Alcúdia la Fira ha seguit en peu i complix els 25 amb molt bona salut i amb bones perspectives per als anys que li queden per davant. De fet, sembla que definitivament estem deixant darrere la crisi i la gent s’anima a ixir, tastar i  adquirir productes.

El president de l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera, confirma la impressió general de que ha sigut la millor fira de la dècada. “L’increment de l’oferta a través de les noves incorporacions que s’han produït a la Fira marca una tendència de creixement que ja havíem detectat els darrers anys”.

Productes selectes

L’aposta pels productes selectes ha acabat consolidant-se com un dels motius de l’èxit que té la fira entre els seus visitants, a més dels productes de la Comunitat, que són la base de la fira de l’Alcúdia, “la incorporació de cerveses artesanes, embotits del Pirineu, productes de les Illes balears, anxoves de Santoña o les tòfones i les elaboracions derivades d’ella que ofereix Fruits de la Terra li donen un toc gourmet,- afirma Ribera- que la diferencien d’altres esdeveniments similars”

S’ha constatat també un augment de l’interés de les empreses de distribució per  estar presents en la fira o per  buscar nous productes que incorporar a les seues línies comercials, fet que confirma un interés renovat per la presencia professional a la Fira de l’Alcúdia.

“Es una molt bona notícia – ens explica el president- malgrat que hem de considerar que la fira esta dedicada al públic general i encara que la importància de la distribució encarada a alguns expositors siga molt interessant, l’objectiu de a fira està en que les persones que ens visiten tinguen una grata experiència per la varietat de productes que se posen al seu abast”.

Tasts, show cooking , actuacions i Festa de les Paelles a la Carpa de la Fira

L’Associació Fira Gastronòmica ha celebrat els 25 anys afegint a l’oferta habitual tasts de vi de diferents cellers, show cooking i actuacions a la Carpa de la Fira organitzades per l’Ajuntament. El fet de celebrar la Festa de les paelles, que enguany complix 40 anys, a la Carpa de la Fira, ha contribuït també a animar el dia festiu, ja que les 600 persones que han menjar la paella gegant, també s’han passat per la fira abans o després de dinar.