Sueca recapta en la subhasta de replaces un 25% que l’any passat

0
199

Els aficionats paguen 133.900 euros pels poc més de mig centenar de ‘puestos’ en lliça

 

La recaptació de la subhasta de les replaces per a la caça d’ocells aquàtics en el vedat de Sueca per a la temporada 2019-2020 ha experimentat una notable millora del 25,73% respecte a l’any passat. Els afeccionats han licitat fins als 133.900 euros per les poc més de mig centenar de llocs en lliça. Això dóna un resultat absolut de 27.400 euros més que en 2018.

 

Un any més, la Mota de Cames o 11 de les noves, el 10 de les noves i el Matoll o 15 dels velles han sigut les replaces més cotitzades. Per la primera s’ha pagat 8.200 euros (100 més que en 2018); per la segona 8.100 (1.100 euros més que l’any passat); i per la tercera 6.200 (200 menys que en la passada campanya). Destaca, un any més, l’interés despertat pels llocs reservats als socis de Club de Caçadors de Sueca representant aquests 9.800 euros de l’increment experimentat.

 

José Luis Ribera, advocat, arrosser, aficionat a la caça i responsable del Consell Agrari Municipal, estima que «el resultat és un clar reflex del treball realitzat des que entrem el nou local i les bones relacions recuperades amb la Comunitat de Regants de Sueca; els caçadors, agricultors en la seua majoria, són conscients d’aquestes circumstància i, per això, no els dol gastar els diners». «Ara», i conclou, «tan sols queda confiar que s’acabe la collita de l’arròs, arribe el fred i la temporada responga a les expectatives».

 

L’alcalde, Dimas Vázquez, que ha presidit l’esdeveniment fins a l’hora d’incorporar-se als actes del 9 d’Octubre, coincideix amb Ribera i afig que «independentment que tot és millorable, quan les coses es fan bé, la resposta és immediata. I recorda que «enguany hem avançat la convocatòria per al personal que controlarà els accessos amb la finalitat de millorar les condicions del vedat».

 

El Centre Municipal Bernat i Baldoví ha acollit el matí d’aquest dimecres, 9 d’octubre, el centenari acte de la subhasta. La primera tirada es durà a terme el dissabte 30 de novembre i es prolongaran durant set dissabtes més fins al 18 de gener inclusivament.