Alzira celebra un 9 d’Octubre preelectoral més reivindicatiu

0
326
La corporació municipal d'Alzira celebrant el 9 d'Octubre
Diego Gómez
L’alcalde Diego Gómez dipositant la corona de llorer en nom de la corporació local

L’alcalde Diego Gómez invita als alzirenys i valencians a «construir un futur compartit»

I reclama una resposta a l’emergència climàtica que amenaça el nostre futur

Alzira ha celebrat hui la Diada dels valencians amb una processó cívica, encapçalada per la Colla Les Raboses, que arrancava a les portes de la Casa del Rei per arribar al viàtic de Jaume I a la Plaça de la Constitució, on les autoritats locals i distintes entitats han dipositat corones de llorer

Allí els portaveus dels diferents grups municipals; Compromís, PSPV, PP, C,s i Vox, han reivindicat, especialment, un finançament just per a la Comunitat Valenciana, i distitnes infraestructures per a Alzira com la connexió a l’AP-7. La proximitat de les noves eleccions generals ha contribuït a que els diferents portaveus dels grups alçaren el tó reivindicatiu dels seus discursos.

L’alcalde Diego Gómez, que ha tancat els parlaments, incidia en que els alzirenys i valencians, «hem de continuar lluitant pel nostre patrimoni cultural, per la nostra llengua, pel nostre territori i pels nostres drets socials, perquè tots aquests valors configuren la nostra identitat com a poble».

Resposta a l’emergència climàtica

En altre moment del discurs, la primera autoritat local afegis estes reivindicacions; «volem una terra, un Psis i una Alzira, sense exclusions, on no hi haja cap tipus de discriminació, amb un model econòmic sostenible i de qualitat al servei de les necessitats de les persones». I s’ha mostrat rotund en reivindicar una terra i un pais que «done resposta a l’emergència climàtica que amenaça el futur , i un autogovern eficient en el context d’un model territorial federal».

Tampoc s’ha oblidat d’apostar de manera «ferma», per «una economia de valor afegit i al servei de la majoria, pels drets laborals i socials, i també per la cultura, entesa com un sector ampli, capaç de dinamitzar la nostra economia i també i fonamentalment, com un sistema de valors i formació irrenunciable».

Gómez ha tancat el discurs del 9 d’Octubre fent una invitació «il.lusionant», a tots els alzirenys i valencians, «a construir un futur compartit».

La Colla de les Raboses i la dansaire local Maria Belda animaren l’acte amb les seues brillants actuacions.