El caqui inicia una campanya de rècord amb més de 400.000 tones

0
213
Cirilo Arnandis president de la D0 Kaki Ribera del Xúquer en la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia
l president de la Diputació Joan Gaspar i l’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom menjant caqui

La DO promociona el caqui en nous mercats com Arabia Saudí i els Emirats Àrabs

Cirilo Arnandis confia en mantindre els preus de la campanya anterior

Si les inclemències meteorològiques no capgiren les previsions la campanya del caqui abastarà una producció rècord que superarà, per primera vegada, les 400.000 tones, segon el president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis.

Sols la Denominació dorigen (DO) arribarà a les 180.000 tones, mentre la xifra global s’aproximarà a les 460.000, després que la campanya anterior apenes abastara les 252.000 tones, principalment, per culpa de la gelada de març i de distintes pedregades caigudes a la Ribera, donat que les previsions eren 429 milions de quilos.

Climatologia favorable

Enguany la climatologia està jugant a favor d’esta fruita que «han abastat el tamany adient de comercialització, gràcies a les últimes pluges», assegura Arnandis.

En la última campanya va haver més demanda que oferta fruit de la baixa producció comercialitzable, problema que no existix enguany i que la DO amb el Kaki Persimon de la varietat roig brillant, està «buscant nous mercats en els Emirats Àrabs i Arabia Saudí», a més d’incrementar les vendes en Candà, EEUU i Argentina, principalment.

Arnandis confia en «mantindre» els preus de l’exercici anterior, «entre 0,28 i 0,30 cèntims el quilo en el camp», amb la major promoció que han començat a fer en els països europeus.

Superfície estabilitzada

La producció de caquis està arribant al seu sostre, en estar «estabilitzada», la superfície de plantació en 15.600 hectàrees, encara que té un menut marge de creiximent, per les plantacions realitzades fa tres o quatre anys, que començaran a produir en breu.

El caqui és un dels productes estrela de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia on es pot asaborir de forma gratuïta fins el pròxim 9 d’Octubre. El propi Cirilo Arnandis va estar en la inaguració de la mostra, promocionant les qualitats del Kaki Persimon.

Riberaexpress