Compromís per l’Alcúdia lamenta que el PSOE aposte per privatitzar la gestió tributària

0
345
Ple de l'Alcúdia

Els distints estudis oficials concloïen un gran estalvi econòmic amb la gestió pública

 

La gestió pública és la utilitzada per més del 90% dels municipis de la comarca

 

La gestió tributària i recaptació ja havia sigut licitada i adjudicada, a una empresa privada, en la passada legislatura, al mes de febrer, amb l’oposició de Compromís per l’Alcúdia que proposava la gestió pública. El procés s’ha hagut de repetir des del principi ja que un recurs d’una empresa sobre els criteris d’adjudicació va ser estimat pel Tribunal Administratiu Central.

Compromís, com ja va fer al mes de febrer, va plantejar l’opció de la gestió pública, ja que els distints estudis oficials concloïen un gran estalvi econòmic amb la gestió pública i aquesta és la utilitzada per més del 90% dels municipis de la comarca. En aquesta ocasió el PSOE es va quedar a soles en la proposta ja que el PP es va abstindre (havia votat a favor en febrer) i Compromís va votar en contra.

El contracte amb una entitat privada tindrà un cost de 808.897 euros i una vigència per a dos anys prorrogable tres anys més. És a dir un cost anual de 404.448 euros anuals. Per a Compromís, a l’igual que la immensa majoria d’ajuntaments de la comarca, la gestió i recaptació tributària hauria de ser pública i per tant remunicipalitzar-la.

Els estudis efectuats en maig de 2017 per la intervenció i la tresoreria municipals, quan finalitzava l’anterior contracte, prorrogat en tres ocasions, van resultar demolidors i no deixaven lloc a cap dubte: la gestió pública d’aquests serveis suposaria un estalvi considerable per al municipi. Així front a una despesa de la gestió privada de 368.580 euros anuals, la gestió pel propi ajuntament tindria un cost de 147.078 euros el primer any, amb l’adquisició de les aplicacions informàtiques i de 111.744 euros els anys successius, segons l’informe emés per la intervenció. L’informe elaborat per la tresoreria municipal, venia a concloure de manera similar amb estalvis considerables per a la hisenda municipal.

Per a Compromís per l’Alcúdia no s’entén el perquè, després del coneixement d’aquestes xifres i sabent que la gestió pública és la dominant de manera molt majoritària en els distints ajuntaments, el PSOE haja optat de nou per continuar amb una gestió privada més costosa per als contribuents i que no ofereix millores de qualitat davant l’alternativa plantejada, sense efectuar cap estudi en profunditat sobre la viabilitat del rescat del servei.

Compromís per l’Alcúdia va defensar que l’Ajuntament assumira la gestió al 100%, amb una atenció pròxima i directa amb oficines a l’Alcúdia, amb el personal actual subrogat i amb la millora de la qualitat del servei. Tot amb un cost molt inferior a l’actual.

Per a Compromís aquesta proposta de remunicipalització de la gestió i la recaptació tributària, està més que justificada, no sols per formar part de les seua política la defensa de la gestió pública front a la privada, sinó perquè era possible i, sobre tot, perquè suposaria un estalvi considerable per als ciutadans i ciutadanes de l’Alcúdia.