Carcaixent recupera el Gegants i Cabuts i nomena fill predilecte a Paulino Peris

0
406
Els Gegants i Cabuts de Carcaixent tornen per a celebrar el 9 d’Octubre
En el marc de l’acte institucional es lliurarà el títol de fill predilecte a Paulino Peris

Per a commemorar el dia del 9 d’octubre l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat un acte obert a totes les veïnes i veïns que, a títol particular, o amb els seus col·lectius o associacions, vulguen formar part. Enguany, el consistori ha volgut aprofitar l’espai d’encontre que ofereix esta celebració per lliurar-li al a l’artista Paulino Peris el títol de Fill Predilecte de la Ciutat de Carcaixent, en reconeixement dels seus mèrits acadèmics i artístics i en agraïment a l’aportació culturarl feta a la localitat.

Altra de les novetats que porta este 2019 és la recuperació de les figures dels Gegants i Cabuts de Carcaixent que tornaran a formar part de les festes després de més de 15 anys d’absència. Els 4 gegants i els 4 cabuts han estat sotmesos a un procés de restauració per part de l’artista faller Robert Cogollos qui ha realitzat un intens treball per recuperar la seua aparença externa. Tot i que els cabuts van formar part del també del recent estrenat acte del pregó, serà en la processó cívica del 9 d’octubre quan desfilaran les 8 figures juntes de nou pels carrers de Carcaixent.

Com porta fent-se els últims anys, a les 11:00 començarà des de l’Ajuntament la processó cívica acompanyada de la Banda Juvenil de la Lira Carcaixentina i la Murga de les Barraques fins l’estàtua de Jaume I. En arribar tota la comitiva, es farà l’ofrena per part de la Corporació Municipal i de tots aquells col·lectius i associacions que ho desitgen. El fil conductor de l’acte girarà al voltant de les arts plàstiques, sent Alberto Navarro, membre de l’Associació Pictòrica qui actue com a mantenedor. Després del lliurament del titol de fill predilecte a Paulino Peris, tancarà l’acte un discurs institucional de l’alcalde, Paco Salom i la disparada de 21 salves.

Per ambientar la plaça, estaran exposats dibuixos de les xiquetes i xiquets de Carcaixent han fet en les escoles sobre com s’imaginaven l’Ermita de Sant Roc en època de Jaume I. Per la nit, a partir de les 23:00 hores, els Dimonis de Mislata ompliran el Parc Navarro Daràs amb música, balls i focs artificials en el tradicional correfocs de festes.