La pintora malaguenya Lola Barea guanya el I Saló de Tardor d’Alzira

0
350
La guanyadora del certamen Lola Barea amb la millor obra del saló
El regidor de Cultura Alfred Aranda junt a pintors i organitzadors del certamen
El pintor alzireny Josep Francés és el director de la mostra
Mª Teresa Tudela patrocinadora del I Saló de Tardor

Prop de 70 pintors procedents de Portugal, França, Argentina, Argèlia i de distintes ciutats espanyoles, han participat en la I edició de certamen internacional de pintura «Saló de Tardor del Realisme», organitzat per la galeria d’Alzira, Lorenzo di Médici Gallery.

El jurat, integrat pel director del MUMA, Agustin Ferrer, la patrocinadora del certamen i col.lecionista d’art, Mª Teresa Tudela, la directora de la Lorenzo di Médici Gallery, Sandra Zabala i pel director de la mostra, Josep Francés, ha concedit el primer premi  a la pintora de Marbella, Lola Barea per la seua obra «Arroyo del Oro», que té una dotació de 1.633 euros.

Mentre el segon premi l’han atorgat al pintor de Valdepeñas, Enrique Pazos, per l’obra, «Verano en Castro Urdiales», dotat amb 1.000 euros. Els membres del jurat han concedit, a més distintes mencions d’honor als artistes; Lina Santos de Portugal, Manuel Castillero de Córdoba, a Pepe Linares de Barcelona i mencions a Adolfo Córdoba de Málaga.

Continuitat del certamen

La galeria alzirenya es va omplir de gom a gom la nit del divendres, davant l’obertura d’esta primera edició que el director del certamen Josep Francés pretén que «tinga continuitat» i que «s’involucre» l’Ajuntament d’Alzira. Sembla que el director del Museu, Agustin Ferrer ha oferit el MUMA, on disposarien de 200 m2 d’exposició en lloc dels 45 m2 de la Lorenzo di Médici Gallery. El regidor de Cultura, Alfred Aranda va assistir a la inauguració del saló.

Francés ha assegurat a Riberaexpress que a este Saló de Tardor «s’han presentat pintures de molt de nivell i la millor pintura realista d’Espanya».