Alzira celebrarà en abril la 35 Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera

0
391
Alumnes, pares, mares i mestres del Ceip Àusias March en una trobada
Reunió de l’organització a Alzira

Amb una assistència majoritària de les comunitats educatives d’Alzira s’ha decidit, per unanimitat, que la capital de La Ribera fora l’amfitriona de la propera 35 Trobada de Centres en Valencià de La Ribera, que aquest any tindrà com a eslògan “Arrels de terra, llavors de futur”, on la Trobada d’Alzira es sumarà amb les més de 20 Trobades que tindran lloc arreu de tot el País Valencià aquest any 2020.

Formava part de la Mesa: Diego Gómez alcalde de la ciutat, Maria Calvo regidora d’educació, la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de La Ribera/Escola Valenciana, va estar representada per Pere Calpe i Ernest Artal, com a membres de la junta.

En aquesta primera presa de contacte s’han pres decisions tan importants com la data de la Trobada d’Alzira 2020, que tindrà lloc el diumenge 26 d’abril. La data de la 2ª Nit de La Ribera que es celebrarà el divendres 28 de febrer i el prestigiós concurs literari dels Premis Sambori que es lliuraran el divendres 15 de maig.

Aquest any a banda de reivindicar els drets lingüístics dels valencians i valencianes i de treballar per la dinamització cultural i lingüística, proposarem als centres igual que s’ha fet altres anys amb personatges molt assenyalats com Joan Fuster, que treballen l’emergència climàtica com a un dels punts centrals.